Consiliul Judeţean Timiş

Podul de pe drumul dintre Dudeștii Noi și Săcălaz a costat cu aproape un milion de lei mai mult

Podul construit de Consiliul Județean Timiș peste Bega Veche, pe noul drum județean care leagă Dudeștii Noi și Săcălaz, a costat, la final, cu aproape un milion de lei mai mult decât se estimase iniția. Așadar, prețul final al lucrării a fost de 5,902 milioane de lei.

Inițial, conform datelor din 2021, se estima că întreaga lucrare va scoate din buzunarul autorităților județene suma de 5,1 milioane de lei, sumă cu TVA. Din păcate, rata inflației și creșterea prețurilor la materialele de construcții au băgat adânc mâna în buzunarul CJ Timiș. Așadar, la finalul lucrărilor, în urma cuantificării cheltuielilor efectuate au fost cu aproximativ 18 procente mai mare doar pentru lucrări construcții, ajungându-se la un total al investiției de 5,9 milioane de lei.

Valoarea lucrărilor efective de construcții au crescut de la 3,6 milioane de lei, la nu mai puțin de 5,1 milioane de lei. Deci o creștere ”sănătoasă”, aceasta și pentru că la data la care a fost emisă Ordonanța care permitea majorarea sumelor alocate proiectelor de construcții publice, lucrările la pod erau proaspăt începute.

Vă reamintim că drumul dintre Dudeștii Noi și Săcălaz a fost reabilitat în totalitate, s-a putut circula o scurtă perioadă de timp mai mult … ilegal, nefiind deschis oficial circulație, după care CJT și-a dat seama că podul existent la mijloc, între cele două localități nu corespunde cerințelor unui drum decent. În consecință, s-a decis demolarea celui vechi și ridicarea altuia nou. Drumul dintre cele două localități era doar unul de pământ, nu a avut niciodată asfalt. Lucrările la noul pod au durat aproape doi ani de zile, iar în prezent pe noua legătură rutieră se poate circula în excelente condiții, oferind și o legătură între DN6 (Dudeștii Noi) și DN59A (Săcălaz). Dacă la conexiunea cu DN6 a fost deja amenajat un sens giratoriu, la legătura cu DN59A urmează să fie amenajat, de asemenea, un asemenea sens giratoriu, existând și o hotărâre în acest sens.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

O oră ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

5 ore ago