Primăria Timişoara

Viitoarea pasarelă pietonală futuristă peste Bega de la Parcul Copiilor are indicatorii aprobați de Consiliul Local/FOTO

Pasarela futuristă, gândită de Primăria Timișoara pentru a înlocui actuala traversare pietonală peste Bega, care leagă strada Pestalozzi din Parcul Copiilor, are acum studiu de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aprobați. Investiția va costa bugetul local peste 11 milioane de lei.

Devenit în ultima perioada ”Pasarela îndrăgostiților”, podul pietonal poate trece în faza elaborării Proiectului Tehnic şi a Documentaţiei de execuţie. Consiliul Local a aprobat, în plenul din 9 august Studiul de Fezabilitate cât şi indicatorii tehnico-economici ai investiției. Costurile de peste 11 milioane de lei vor fi asigurate din bugetul local.

În urmă cu câteva luni am luat o decizie dificilă, dar necesară. Podul Îndrăgostiților se află într-o stare puternică de degradare și reprezenta un pericol pentru timișorenii care îl foloseau de zi cu zi. De aceea, l-am închis temporar și urgentăm refacerea lui. Investiția pentru un pod nou a fost aprobată și trecem la faza de proiectare tehnică și obținere a autorizației de construire. În plus, vin cu o veste bună pentru cei care au amintiri lăsate acolo. Lacătele vor rămâne și grilajul unde sunt fixate va fi păstrat”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță. Conform primăriei, nfiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului. De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate. Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

Fiind un loc cu o încărcătură simbolică pentru timișoreni, Primăria intenționează să păstreze structura metalică pe care sunt prinse lacătele fixate acolo de perechile de îndrăgostiți și care a dat și numele pasarelei. Grilajul va fi, cel mai probabil, amplasat în imediata apropiere a viitoarei pasarele, pentru a păstra aceste amintiri cu valoare emoțională în spațiul public.

Proiectul noii pasarele este unul extrem de complex, total diferit față de ceea ce avem acum. Pasarela care urmează să fie construită va avea o cale de acces mai largă, atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști. Vor fi amenajate rampe speciale care să permită accesul persoanelor cu dizabilități. Zona va beneficia de sistem de iluminat arhitectural și de zone verzi.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

4 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

7 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

7 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

7 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

8 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

9 ore ago