Social

Alte 29 de locaţii din Timişoara au intrat în sistemul de parcare cu taxă Timpark.

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Timișoara – TIMPARK anunță că au fost introduse încă 29 de locații în sistemul de parcare cu taxă Timpark.

Aceste locații sunt: B-dul. 1 Decembrie 1918, Mareșal Alexandru Averescu, Azuga, Aleea Nicolae Boboc, Aleea Tiberiu Brediceanu, Arhitect Marcu Duiliu, Dunărea, Eneas, Martir Alexandru Ferkel-Șuteu, Mareșal Foch Ferdinand – tarif progresiv, Traian Grozăvescu, Martir Herman Sporer, Nicolae Ilieșu, Independentei, Intrarea Iorgovanului, Dumitru Kiriac, Intrarea Kodaly Zoltan, Lacului, Lalelelor, Dr. Mitropolit Vasile Lăzărescu, Măcin, Meziad, Alexandru Miletici, Ioachim Miloia, Ioan Rusu Șirianu, Salcâmilor, Ștrandului, Transilvania, Calea Stan Vidrighin.

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2023, vor porni verificările autovehiculelor parcate în sistemul Timpark din aceste noi locații.

Serviciul anunţă că modalitățile de plată oferite de Timpark au fost îmbunătățite pentru a asigura o experiență mai simplă și mai eficientă pentru utilizatori. Iată cum puteți achita taxa de parcare și cum puteți beneficia de această facilitate:

Abonament Fizic sau Online: Puteți achiziționa un abonament fie de la sediul Timpark de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10, fie online, pe site-ul abonamente.timpark.ro. Această opțiune vă permite să plătiți taxa de parcare cu ușurință, evitând aglomerația de la ghișee.

Plata prin SMS: Pentru cei care preferă să plătească prin SMS, Timpark oferă această opțiune. Detalii complete cu privire la acest serviciu pot fi găsite pe tăblițele informative amplasate în zonele de parcare.

Aplicația Tpark: Pentru o experiență de parcare modernă, puteți descărca aplicația Tpark din AppStore sau Google Play. Cu ajutorul acestei aplicații, puteți plăti taxa de parcare folosind cardul (Visa sau Mastercard) sau un voucher achiziționat în aplicație sau de la sediul Timpark.

Important de menționat este că documentele necesare pentru achiziționarea abonamentului pot varia în funcție de tipul acestuia. De exemplu:

Pentru Abonamentul General, veți avea nevoie de cartea de identitate personală (buletin) și certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil.

Pentru Abonamentul Rezidențial, trebuie să furnizați cartea de identitate personală (buletin) cu adresa de domiciliu sau rezidență în Municipiul Timișoara, certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, și alte documente, în funcție de caz.

Pentru Abonamentul pentru Persoane cu Handicap, trebuie să aveți cartea de identitate personală (buletin), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, certificatul care atestă încadrarea într-un grad de handicap, acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal (în format fizic la ghișeu sau descărcabil de la adresa: https://www.timpark.ro/wp-content/uploads/2022/03/Acord-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-persoanal.pdf)

Părinții copiilor minori încadrați într-un grad de handicap și persoanele angajate ca asistenți personali ale persoanelor încadrate într-un grad de handicap grav pot beneficia și ei de abonamente de parcare.

Nu se pot achiziționa online următoarele tipuri de abonamente:

 Beneficiar O.G. nr. 105/1999 și ai Decretului-Lege nr. 118/1990;

 Beneficiar Legea 168/2020 și alte categorii asimilabile.

Atenție! Abonamentele achiziționate nu sunt valabile în Zona Verde (cu excepția Abonamentului Persoane cu Handicap) și Zona Verde Progresiv și se eliberează pentru un singur autovehicul pe persoană, fără a asigura rezervarea unui loc de parcare.

Regulamentul de funcționare al Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara-Timpark, aprobat prin HCLMT nr. 20/25.01.2022 și modificat prin HCLMT nr. 204/24.05.2022, se regăsește la următorul link:

https://www.timpark.ro/informatii/regulament/

Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul oficial Timpark la www.timpark.ro sau apela numărul de telefon +40.256-493.393.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

PNL Timiş a pierdut şi „războiul consilierilor” din Sânnicolau Mare. Cei şase consilieri excluşi din PNL au fost validaţi în instanţă

Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…

29 de minute ago

Cosmin Şandru, despre Marcel Ciolacu: “Este un real pericol pentru țară, pentru siguranța națională”

Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…

2 ore ago

Proiectul de țară propus de Elena Lasconi și USR: reducerea taxelor, depolitizarea educației și reforma justiției

Elena Lasconi și USR au lansat, duminică, programul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de…

2 ore ago

Canton 6 – cum arată “restructurarea urbană” a administrației USR pentru săracii Timișoarei de la periferia orașului

Scene de secol 19, cu “străzi” desfundate de noroi, oameni la limita sărăciei, cu mulți…

2 ore ago

Tâlhar periculos la doar 20 de ani!

Polițiștii Secției 12 Rurale Sânnicolau Mare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

3 ore ago

Rezultate bune pentru halterofilii timișoreni la Naționalele de la Onești

Sportivii CSM Timișoara, care se pregătesc la cea mai de tradiție sala din oraș, în…

4 ore ago