Politica

Bătălia pentru Primăria Lugoj. Fără candidat, PNL tot încearcă să „transfere” de la USR, dar fără succes

Cu un an înainte de alegerile locale, în lupta pentru Primăria Lugoj sunt cunoscuţi doar doi candidaţi: Călin Dobra (PSD) şi Erwin Floroni (USR). PNL nu are candidat, după ce primarul interimar Bogdan Blidariu a refuzat oferta liderilor organizaţiei, iar încercările de racolare a USR-istului Floroni au eşuat lamentabil.

Până la un punct situaţia candidaturilor pentru Primăria celui de-al doilea municipiu al Timişului seamănă cu cea din Timişoara. Totuşi, dacă la Timişoara conducerea PNL Timiş este pe cale de-a îngropa securea unui lung război cu „fiul rătăcitor” Nicolae Robu, la Lugoj o împăcare cu Claudiu Buciu, primarul ales, dar revocat din funcţie, este puţin probabilă, cel puţin în acest moment.

Claudiu Buciu

Amintim că la Lugoj există o situaţie specială. Primarul ales în 2020, Claudiu Buciu (PNL), şi-a pierdut mandatul, în urma unei decizii a prefectului Mihai Ritivoiu, care ulterior a fost confirmată şi în instanţe. Decizia a fost luată pentru că Claudiu Buciu ar fi avut, timp de o lună și jumătate, o schimbare de domiciliu din municipiul de pe râul Timiş. Primar interimar este Bogdan Blidariu, un apropiat al lui Buciu. De altfel, fostul primar este acum consilier personal al lui Blidariu.

Între Buciu şi conducerea PNL Timiş începuse însă un război dinainte de a-şi pierde mandatul. Un război care a dus la dizolvarea organizaţiei PNL Lugoj. Cei din conducerea PNL Timiş au încercat să-l convingă pe Blidariu să candideze la alegerile de anul viitor, însă au primit un refuz clar. O dată, preşdintele PNL Timiş, Alin Nica, a fost pus în situaţia jenantă de-a fi refuzat de Blidariu în timpul unei întâlniri cu primarii partidului din judeţ.

Pe de altă parte, Buciu vrea să candideze pentru un nou mandat, având dreptul la acest lucru.

“Voi candida în mod cert. Recunosc că aş dori să candidez pentru PNL, dar dacă acest lucru nu se poate, voi candida independent. Am depus multe eforturi în acest mandat, am avut multe proiecte care trebuie implementate”, a declarat Buciu pentru deBanat.

Erwin Floroni

 

Cum n-au găsit un candidat în propriul partid, cei din PNL Timiş s-au orientat spre medicul Erwin Floroni, fost director al spitalului din Lugoj. Tentativele PNL-iştilor au eşuat, iar în scurt timp Floroni va fi anunţat oficial drept candidatul USR la Primăria Lugoj.

Primărie pentru care, în mod cert, se va bate şi Călin Dobra, fost preşedinte al CJ Timiş şi al PSD Timiş. Dobra este, din vara anului trecut, preşedinte al PSD Lugoj, iar pentru a fi motivat în bătălia de anul viitor a obţinut de la partid un job la Bucureşti, respectiv director general la Electrica Serv, companie din Grupul Electrica.

Calin Dobra

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

41 de minute ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

51 de minute ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

5 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

6 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

6 ore ago