Afaceri

CCIA Timiș oferă sesiuni de evaluare a competențelor digitale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță începerea sesiunilor de evaluare a competențelor profesionale în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor, obținute pe alte căi decât cele formale, respectiv non-formale și/sau informale. Acestea sunt disponibile ca urmare a calității CCIAT de beneficiar al Proiectului “Digitalizăm Vestul”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 Prima sesiune este dedicată competențelor profesionale specifice calificării de Operator Introducere, Validare și Prelucrare Date, respectiv: Competenţe informatice; Gestionarea suporturilor/ dispozitivelor de stocare a datelor și documentelor; Organizarea activităţii proprii; Utilizarea echipamentelor periferice; Asigurarea securităţii datelor și documentelor; Introducerea și prelucrarea datelor; Transpunerea datelor pe suport; Aplicarea prevederilor legale SSM şi în domeniul situaţiilor de urgenţă; Aplicarea normelor de protecţie a mediului; Aplicarea procedurilor de calitate; Comunicare în limba oficială; Comunicarea în limbi străine; Competenţe de bază în matematică, ştiinţă şi tehnologie; Competenţe sociale şi civice. 

Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează angajaților din IMM-urile din Regiunea Vest care activează în domeniile cu potențial economic competitiv conform SNC și SNCDI, și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate impuse de proiect: angajat cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial), studii minime liceale cu diplomă de bacalaureat, să cunoască meseria în care dorește să se certifice.

Procesul de avaluare pentru calificarea menționată durează între 3 și 5 zile și este asistată de experți CCIAT.  

La finalizarea procesului de evaluare, angajatul obține un certificat care atestă cunoștințele profesionale, recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș. 

Activitatea se înscrie în obiectivul proiectului de  sprijinire a angajaților din Regiunea Vest prin furnizarea de programe de formare profesională, programe de evaluare și certificare a competențelor profesionale și programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și TIC.

Detalii privind înscrierea pot fi obținute la tel. 0372185285 și/sau e-mail: lbarbu@cciat.ro și/sau ccoroian@cciat.ro.

Informații detaliate despre proiect sunt disponibile pe site-ul CCIAT, secțiunea destinată proiectului: https://cciat.ro/cciat_DIGITALIZAM_VESTUL__Cod_SMIS_143187  și pe pagina de FACEBOOK.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

2 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

2 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

4 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

4 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

5 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago