Primăria Timişoara

Cel mai mare ”secret” urbanistic timișorean ajunge în dezbaterea publicului larg

Noul Plan Urbanistic General (PUG) are parte de o ultimă consultare publică înainte de introducerea acestuia pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi aprobat. Consultarea va avea loc în data de 27 septembrie, de la ora 17:00, în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic General al Municipiului Timișoara și a Regulamentului Local de Urbanism aferent a fost publicat spre consultare în data de 7 august (aici).

Noul Plan Urbanistic General stabilește regulile de urbanism pentru întregul oraș, precum și direcțiile majore de dezvoltare armonioasă, coerentă și durabilă ale Timișoarei.

Timișorenii care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, precum și intenția de a participa la ședință și a lua cuvântul cu privire la proiectul de hotărâre supus consultării, se pot adresa, în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro. Termenul limită este 26 septembrie, ora 12:00.

Participanții care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.

”Printre obiectivele principale ale noului PUG se numără corectarea reglementărilor anterioare, care fie au fost insuficiente, fie au dus la o dezvoltare necorelată și lipsită de armonie. Noul PUG introduce reguli clare și detaliate pentru toți, astfel încât să se simplifice procesul de avizare a proiectelor mai puțin complexe. Odată aprobat, aceștia se vor putea autoriza direct în baza noului PUG, nefiind necesar un PUZ. Planul Urbanistic General actual a fost aprobat în urmă cu 21 de ani, prin HCL 157/2002. Termenul de valabilitate inițial a fost de 5 ani și a fost extins de mai multe ori. Ultimul termen de valabilitate este decembrie 2023”, a anunțat primăria.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoreanca Antonia Ioana Bâlcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Bâlcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

9 minute ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

28 de minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

45 de minute ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

O oră ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

2 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

3 ore ago