Sport

Eşec nedrept pentru SCM USV Timişoara pe terenul celor de la Dinamo

Echipa de rugby a Timişoarei a fost mai bună în jocul de la Bucureşti, dar nu întotdeauna cine este mai bun şi câştigă. Bănăţenii au avut meciul în mână, dar şi mult ghinion, pierzând jocul după o fază ciudată, 20-23.

SCM a condus ostilităţiile din debut, şi a preferat să joace balonul decât să o dea la „beţe”. Tactica nu a mers, iar Dinamo a transformat o penalitate în minutul 20, la prima vizită în 22-ul advers, 3-0, prin Jondre Williams. Timişoara egalează prin acelaşi procedeu, Dănuţ Jipa, apoi vine eseul lui Holoia, după o presiune constantă în faţa butului advers, eseu transformat de Jipa pentru 3-10. Bănăţenii au continuat să atace, dar o greşeală copilărească a lui Şteţco a permis eseul lui Bonaparte, transformat de Williams, 10-10, scor cu care s-a intrat la pauză.

Oaspeţii încep cu stângul partea a doua, Digo Mosese văzând roşu pentru un placaj periculos la gât. Din penalitate, Williams îşi aduce echipa în avantaj, 13-10. Cu un om mai puţin, Timişoara preia conducerea partidei şi Holoia punctează în minutul 52 printr-un nou eseu, netransfotmat de Jipa (avea să conteze), 13-15. Williams transformă o nouă penalitate, 16-15, iar Kvicha reuşeşte eseul partidei, după o acţiune a lui Tique Ilisa, 16-20, eseu netransformat.

Timişoara continua să joace bine, dar a urmat o fază care a schimbat soarta partidei. Deşi arbitrul anunţase o grămadă, dinamoviştii au jucat balonul de jos, şi acelaşi Jondre Williams a marcat neavând niciun obstacol, deoarece timişorenii aşteptau formarea grămezii. S-a făcut 23-20, scor final, cu toate că SCM a dominat clar şi ultimele minute.

Aşadar după 45-50 acasă, cu un eseu de penalizare pe final, Timişoara pierde şi acum în urma unui eseu controversat. Oricum, cele două rezultate contează mai mult pentru statistică, ambele grupări fiind calificate în semifinalele campionatului, unul mai ciudat ca niciodată.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

5 minute ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

12 minute ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

2 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

2 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago