Politica

Replica PSD Timiş: Alin Nica se agaţă cu disperare de funcţie

PSD Timiş a recţionat după ce Alin Nica a acuzat că a fi fost revocat din funcţia de membru în Consiliul Național de Integritate (CNI) pentru ca social-democraţii să acapareze Agenția Națională de Integritate (ANI). Cei din PSD spun că Nica trebui să-şi dea demult demisia din CNI, dacă ar fi avut onoare.

Prin intermediul unui comunicat de presă, cei din PSD Timiş afirmă că, după revocarea din Senat, Alin Nica s-a enervat pe toată lumea, dar a uitat să se uite în propria curte.

“Senatul României l-a revocat astăzi din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate pe președintele PNL Timiș, Alin Nica, decizie luată cu o largă majoritate în plen. Decizia senatorilor a provocat o adevărată criză de nervi a liberalului, care și-a vărsat năduful în mediul online găsind vinovați pentru situația creată peste tot. Mai puțin în propria ogradă”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Timiş

Social-democraţii afirmă că nu ajungea la această revocare, dacă Nica şi-ar fi dat demisia de onoare.

“Să recapitulăm. Nica a fost cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe fapte pe care le-ar fi comis, cum ar fi conflict de interese și fals în declarații, ANI sesizând Parchetul, instituție care continuă cercetările. Pentru ca toată situația să capete note ridicole, Nica era membru al Consiliului Național de Integritate, adică exact forul cu puteri de control asupra ANI. Fără vreun gând al unei demisii de onoare, știm, un cuvânt pe care Alin Nica nu îl are în vocabular, acesta dorea să aibă în continuare putere asupra inspectorilor de integritate”, se mai arată în comunicat.

Cei din PSD spun că acum s-a făcut dreptate, iar Nica poate să şi-o găsească pe a lui în instanţe

“Însă astăzi s-a făcut dreptate, iar acum președintele PNL Timiș se poate apăra în instanțele de judecată și își poate dovedi nevinovăția ca orice alt politician sau funcționar public asupra căruia planează acuzații. Ce a înțeles Nica din votul senatorilor de azi? Că trebuie să se agațe cu disperare de o funcție, să se victimizeze într-un mod care nu îi face cinste și să arate cu degetul către alte partide care, susține el, îi vor răul. Un rău pe care și l-a făcut cu propria mână”, au conchis cei din PSD

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

10 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

12 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

14 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago