Sănătate

A fost lansată licitația pentru noile căi de acces la Spitalul Județean Timișoara. Câștigătorul poate lua nouă milioane de lei

Pe SEAP a fost publicat anunțul de licitație pentru stabilirea firmei care se va ocupa de un nou contract de modernizare de la Spitalul Județean Timișoara. Este un contract de o valoare de multe milioane de lei, pentru modernizarea căilor de acces în incinta spitalului.

Contractul de execuție lucrări “Extinderea și modernizarea căilor de acces în incinta SCJUPBT” va aduce în buzunarul executantului nu mai puțin de 8,9 milioane de lei. Dar, suma și contractul nu sunt garantate, totul depinde de alocările bugetare. Nu se alocă banii, nu există altă sursă, se aplică o… clauză suspensivă. Se poate ajunge chiar și la rezilierea contractului neînceput.

”Obiectul viitorului contract de execuție lucrări îl reprezintă lucrările pentru “Extinderea și modernizarea căilor de acces în incinta SCJUPBT”, în conformitate cu specificațiile minime precizate în Caietul de sarcini și a documentației tehnice aferente proiectului. Valoarea estimată a contractului de execuție lucrări a fost determinată de proiectant și prevăzută în Devizul genaral de lucrări”, se spune în anunțul de licitație.

Dar, cum spuneam, contractul odată câștigat nu e și sigur. Poate apărea ceea ce este definit ca fiind clauza suspensivă.

CLAUZA SUSPENSIVĂ – Prezenta procedură de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidența legislației privind finanțele publice. Astfel, având în vedere dispozițiile Legii 98/2016 privind achizițiile publice și HG 395/2016, cu modificările și completările ulterioare, autoritatea contractantă precizează că vă încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație de către Ministerul Sănătății. În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, autoritatea contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, își rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire , în condițiile în care nu există o altă sursă de finanțare, în conformitate cu prevederile art. 212, alin.1, lit.c din Legea 98/2016 cu modificările și completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție publică”, se mai precizează în anunț.

Vă reamintim că la jumătatea lunii septembrie consilierii județeni au avut de îndeplinit doar o formalitate, anume aprobarea proiectului, dar au ajuns să se certe între ei fără nicio explicație, votul fiind unul (aproape) fără nicio influență asupra proiectului, care e derulat de Ministerul Sănătății, inclusiv finanțarea https://debanat.ro/2023/09/spitalul-judetean-timisoara-isi-face-poarta-noua-de-12-milioane-de-lei_401099.html. Atunci, minute bune în șir, unii aleși au vorbit despre dezmățul pe bani public, considerând că suma necesară pentru ceea ce ar fi doar o poartă de acces e prea mult. În fapt, ”căile de acces” sunt mai mult decât o poartă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

2 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

2 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

3 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

3 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

4 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

7 ore ago