Pe SEAP a fost publicat anunțul de licitație pentru stabilirea firmei care se va ocupa de un nou contract de modernizare de la Spitalul Județean Timișoara. Este un contract de o valoare de multe milioane de lei, pentru modernizarea căilor de acces în incinta spitalului.
Contractul de execuție lucrări “Extinderea și modernizarea căilor de acces în incinta SCJUPBT” va aduce în buzunarul executantului nu mai puțin de 8,9 milioane de lei. Dar, suma și contractul nu sunt garantate, totul depinde de alocările bugetare. Nu se alocă banii, nu există altă sursă, se aplică o… clauză suspensivă. Se poate ajunge chiar și la rezilierea contractului neînceput.
”Obiectul viitorului contract de execuție lucrări îl reprezintă lucrările pentru “Extinderea și modernizarea căilor de acces în incinta SCJUPBT”, în conformitate cu specificațiile minime precizate în Caietul de sarcini și a documentației tehnice aferente proiectului. Valoarea estimată a contractului de execuție lucrări a fost determinată de proiectant și prevăzută în Devizul genaral de lucrări”, se spune în anunțul de licitație.
Dar, cum spuneam, contractul odată câștigat nu e și sigur. Poate apărea ceea ce este definit ca fiind clauza suspensivă.
”CLAUZA SUSPENSIVĂ – Prezenta procedură de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidența legislației privind finanțele publice. Astfel, având în vedere dispozițiile Legii 98/2016 privind achizițiile publice și HG 395/2016, cu modificările și completările ulterioare, autoritatea contractantă precizează că vă încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație de către Ministerul Sănătății. În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, autoritatea contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, își rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire , în condițiile în care nu există o altă sursă de finanțare, în conformitate cu prevederile art. 212, alin.1, lit.c din Legea 98/2016 cu modificările și completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție publică”, se mai precizează în anunț.
Vă reamintim că la jumătatea lunii septembrie consilierii județeni au avut de îndeplinit doar o formalitate, anume aprobarea proiectului, dar au ajuns să se certe între ei fără nicio explicație, votul fiind unul (aproape) fără nicio influență asupra proiectului, care e derulat de Ministerul Sănătății, inclusiv finanțarea https://debanat.ro/2023/09/spitalul-judetean-timisoara-isi-face-poarta-noua-de-12-milioane-de-lei_401099.html. Atunci, minute bune în șir, unii aleși au vorbit despre dezmățul pe bani public, considerând că suma necesară pentru ceea ce ar fi doar o poartă de acces e prea mult. În fapt, ”căile de acces” sunt mai mult decât o poartă.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…