Politica

Final de haos imobiliar la Dumbrăviţa. USR şi PNL şi-au dat mâna împotriva samsarilor imobiliari şi vor vota noul PUG

Rai al samsarilor imobiliari, Dumbrăviţa, comuna care s-a dezvoltat mai mult decât haotic, în ultimii ani, va avea în sfârşit un Plan Urbanistic General (PUG). Acesta va intra mâine la vot în Consiliul Local, iar şansa de-a fi aprobat este foarte mare după ce PNL-iştii au anunţat că îl vor vota.  

Fostul PUG expirase in 2012, dar a beneficiat de o prelungire până în 2014. De atunci localitatea a rămas fără reglementare urbanistică generală, ajungând raiul rechinilor imobiliari, care au construit cum au vrut şi fără nicio regulă în comuna periurbană Timişoarei. PUG-ul a fost finalizat la începutul lunii august, de atunci intrând în mai multe dezbateri. Şi în ultimele zile au existat multe dispute pe marginea PUG-ului, cea mai înfocată adversară fiind consiliera Pro România, Alina Sperlea, viitor candidat PSD la Primăria Dumbrăviţa. Sperlea este o cunoscută dezvoltatoare imobiliară în Dumbrăviţa şi nu numai, chit că, potrivit declaraţiei de avere, este săracă lipită pământului.

“Săptămâna viitoare aflăm cine reprezintă interesele mafiei imobiliare in Consiliul Local Dumbrăvița! (…) Aprobarea Planului Urbanistic General al localității noastre care a intrat pe ultima sută de metri, astfel că dezinformările și minciunile sunt tot mai multe și mai răspândite. De ce, vă întrebați? Pentru că o reglementare bine definită a urbanismului în Dumbrăvița spune stop șmecherilor care au forțat construcții și dezvoltări imobiliare doar in interesul buzunarului propriu, fără sa țină cont de calitatea vieții locuitorilor (…) Nu este PUG-ul perfect, preluăm ce s-a făcut deja și da, conține și blocuri. Însă de acum zonele de locuințe colective sunt bine delimitate de case, iar dezvoltatorii sunt obligați să investească în rețeaua de utilități să nu afecteze locuitorii actuali. Acum vom avea un echilibru între zonele rezidențiale și cele de servicii, să găsim cat mai aproape de casă tot ce avem nevoie (…) Blocăm șmecherii, dezvoltăm armonios Dumbrăvița”, transmitea, în urmă cu câteva zile, primarul Horia Bugarin.

PNL: Susţinem PUG-ul pentru ca dezmăţul imobiliar să înceteze

Marea surpriză a ultimelor zile a fost că şi consilierii PNL au anunţat că vor vota PUG-ul, lăsând-o pe Sperlea în ofsaid. De menţionat că, în general, PNL-iştii fac opoziţie în Consiliul Local. De asemenea, şi cei din PNL spun că lipsa unui PUG este susținută de samsarii și speculanții imobiliari care au reprezentanţi şi în Consiliul Local

Susţinem PUG-ul pentru ca dezmăţul imobiliar să înceteze. La Dumbrăvița, de câteva săptămâni există o dispută, mai mult sau mai puțin publică, între două tabere: a celor care își doresc ca Dumbrăvița să fie reglementată din punct de vedere urbanistic și a celor care doresc să o țină captivă în zona gri, în care se află astăzi. Există voci chiar și în Consiliul Local din Dumbrăvița care se opun acestui proiect și care vor să mențină localitatea în haosul urbanistic în care se află de mai bine de 10 ani. În acest colț de rai urbanistic, există o specie de samsari și speculanți imobiliari care visează în continuare la un urbanism cu reguli neclare și transparență zero, în care ei se simt ca peștele în apă. Și cum ar putea să își facă afacerile profitabile dacă ar exista un PUG care să le pună bețe în roate?”, a transmis, astăzi, PNL Dumbrăviţa, printr-un comunicat de presă.

Ca atare, prin votul celor din USR şi PNL, care au o majoritate confortabilă, începînd de mâine, Dumbrăviţa va avea un nou Plan Urbanistic General.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago