Politica

Alfred Simonis anunţă: “O nedreptate făcută Timișoarei a fost corectată”

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, anunţă că Primăria Timişoara nu trebuie să mai returneze Ministerului Culturii suma de 40 de milioane de lei, aşa cum dorea ministrul PNL Raluca Turcan.

La începutul lunii septembrie, Ministerul Culturii condus de PNL-ista Raluca Turcan dădea o Ordonanţă de Urgenţă, potrivit căreia Primăria Timişora trebuie să returneze la bugetul de stat suma de 40 de milioane de lei, bani deja cheltuiţi pe programe culturale. Încă de la acea vreme, Alfred Simonis anunţa că va rezolva această mare nedreptate cu puternic iz politic, lucru reuşit astăzi.

“O nedreptate făcută Timișoarei a fost corectată, orașul nostru nefiind obligat să returneze în jur de 40 de milioane de lei, bani deja cheltuiți prin Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană”, a anunţat Simonis

El aminteşte contextul în care a apărut această problemă, la puţin timp după ce PNL-ista Raluca Turcan a preluat conducerea Ministerului Culturii. Mai exact a fost o intervenţie cu iz politic în favoarea CJ Timiş şi în dezvantajul Primăriei Timişoara.

“Consiliul Județean Timiș nu a reușit să cheltuie fondurile alocate programului și a avut nevoie de o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea termenului de folosire a banilor până anul viitor, adică până când Timișoara nu va mai fi Capitală Culturală Europeană. Mai mult, după OUG, printr-o adresă, Ministerul Culturii solicită Primăriei Timișoara, instituție care a folosit sumele primite, să returneze banii alocați până acum, suma ridicându-se la aproximativ 40 de milioane de lei, pe motiv că aceștia au fost cheltuiți înainte de emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului care prevede prelungirea termenului limită de cheltuire a sumelor alocate până în 2024”, a explicat Simonis.

În final, el arată şi cum a rezolvat problema pe care a promis că îi va da de capăt.

“Spuneam acum o lună că lucrurile nu vor rămâne așa, iar cum în Banat vorba e vorbă, ne-am pus pe treabă, am modificat OUG-ul cu pricina și l-am trecut astăzi în plenul Camerei Deputaților. Astfel, Timișoara nu va fi nevoită să returneze aproape 40 de milioane de lei”, a încheiat Simonis.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

12 minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

5 ore ago