Politica

Alin Nica poate și cere revenirea în Consiliul Național de Integritate. Parchetul a închis dosarul conflictului de interese

Alin Nica nu mai are dosar la Parchet pentru conflict de interese constatat de Agenția Națională de Integritate, acesta fiind închis, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean Timiș. În concluzie el poate și va cere revenirea pe funcția de pe care a fost demis din Consiliul Național de Integritate. De asemenea, cere să i se prezinte scuze din partea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR), cărora nu le-a făcut o caracterizare deloc frumoasă.

Toată ”distracția” a fost orchestrată în jurul unui dosar politic, spune Nica.

În 12 septembrie 2023 coaliția PSD-USR a votat în Senat revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, la solicitarea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR). Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar fabricat politic, dosar asupra căruia procurorii s-au pronunțat săptămâna trecută și l-au clasat”, a declarat Nica.
Oficialul spune că a devenit deja o metodă astfel de acțiuni, de defăimare a persoanelor politice.
”Așa cum am explicat și în septembrie, mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice”, mai spune șeful PNL Timiș.
El cere demisia celor doi susținători politici. Mai mult, pe Raoul Trifan l-a numit ca fiind ”lătrău spasmotic”.
”Acum, că este clar, negru pe alb, că revocarea mea din Consiliul Național de Integritate a fost regizată, cer demisia deputatului Alfred Simonis, inițiatorul demersului. I-aș cere un gest de onoare și senatorului Trifan, cel care s-a alăturat ca o unealtă, însă el este atât de manipulabil și lipsit de școală încât înțeleg că a căzut pradă dezinformării. Totodată solicit Senatului să abroge revocarea mea și astfel să pot renunța la procesul existent pe rol. UNCJR sprijină abrogarea revocării mele deoarece au sesizat in scris, cu săptămâni înainte, că tratamentul la care sunt supus este nedrept și lipsit de argumente juridice”, conform lui Nica.

Vă reamintesc că CNI este singura entitate cu atribuții de control asupra ANI. Mă voi întoarce în Consiliul Național de Integritate și voi expune public, așa cum am mai făcut în trecut, disfuncționalitățile acestei instituții și cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărțuirea unor oameni nevinovați. Voi continua să semnalez abuzurile comise de ANI și voi monitoriza activitatea acestei instituții. Nouă din zece persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate”, afirmă Nica
Odată revenit la Consiliul de Integritate, Alin Nica dorește să schimbe modul de lucru al entității, în așa fel încât ANI să nu mai poată fi folosită pe post de organizație ”sperietoare”, pe baza unor comunicate de presă emise.
”Politicieni rău intenționați precum Alfred Simonis au învățat să folosească breșele existente în modul de funcționare al ANI pentru a otrăvi opinia publică și pentru a termina cariere politice și administrative. Din fericire, în cazul meu, Simonis – exponentul politicii răului, nu a avut câștig de cauză, dar sunt sigur că încercările lui nu se vor opri. Ce pot face eu, ca o persoană trecută prin mocirla aruncată de Simonis și acoliții lui, este să atrag atenția și să cer oprirea practicii existente la nivel de ANI prin care sunt trimise comunicate de presă „verdict”. Repet cifrele: 9 din 10 persoane menționate în astfel de comunicate sunt nevinovate. Pe aceste „comunicate de presă” sunt construite linșajele mediatice plătite astfel încât diferiți oponenți să fie terminați politic”, a mai declarat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chiologice care au avut loc, în acest weekend la…

7 minute ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

5 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

8 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

8 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

8 ore ago