Sport

Biea revine în ring la Guadalajara pentru un nou meci cu un sportiv din Argentina

Flavius Biea va lupta pentru palmares, în maineventul serii intr-o gală ce va avea loc pe 2 decembrie la Guadalajara în Mexic.

Timișoreanul va da și de această dată în ring de un pugilist argentinian, Victor Hugo Exner, după ce în precedentele confruntări cu conaționali ai acestuia, i-a învins la limită pe Ruben Villalba, acasă la Timișoara și pe Juan Velasco, la Mioveni. De altfel, la capătul luptei cu “El Pitbull”, meci epic întins pe durata a 12 reprize, Biea s-a încoronat cu primul său titlu mondial la profesioniști, la categoria IBA.

Episodul 3 al confruntărilor cu argentinieni îi va scoate în cale lui Flavius Biea pe numărul 166 mondial al categoriei, în vârstă de 31 de ani și măsurând 1,81. Victor Hugo Exner are porecla “Stilistul”, a debutat la profesioniști în anul 2016 și are în palmares 10 victorii (4 KO), 10 înfrângeri și 2 egaluri.

Flavius Biea va fi nevoit să “urce” în greutate, partida prevăzută pentru 8 reprize urmând a se disputa la categoria Supermiddleweight. O categorie ce a oferit la sfârșitul anilor 2000 și începutul anilor 2010 meciuri extrem de spectaculoase cu boxeri de clasă mondială ca Andre Ward, Carl Froch sau Lucian Bute.

Bănățeanul se pregătește în Anglia pentru confruntarea de peste Ocean, la sala celebrului Mervyn Turner, alături de nume grele, între care și Mihai Nistor, fostul campion mondial și cel care l-a învins pe Anthony Joshua la amatori. Programul lui Biea e pus la punct până în cele mai mici detalii, pentru acomodarea cu fusul orar urmând a face deplasarea în Mexic încă de pe 20 noiembrie.

În ringul din Guadalajara va urca în aceeași gală și un alt român, Cosmin Gârleanu, singurul tricolor care a intrat în competiția olimpică de la Tokyo și care își croiește drumul în boxul profesionist chiar în Mexic. După ce în 1970 naționala de fotbal a României cu un alt timișorean pe teren, Emeric Dembroschi, întâlnea Brazilia lui Pele, în “groapa cu lei” de la Guadalajara, Flavius Biea poate scrie pe 2 decembrie o nouă pagină a unei istorii frumoase a sportului românesc.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 minute ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

16 minute ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

2 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

18 ore ago