Sport

Ca Pasărea Phoenix. SCM USV Timişoara revine senzaţional în Ghencea şi se califică în finala Cupei României la rugby

După un sezon mai mult cenuşiu, decât deschis la culoare, SCM USV Timişoara reuşeşte victoria anului. Şi în ce moment… Gruparea bănăţeană a jucat în Ghencea semifinala Cupei României contra Stelei. De la 9-21, alb-violeţii au reuşit o revenire fantastică pentru o calificare de neuitat, 23-21.

Steaua a început perfect, cu un eseu al lui Tudor Butnariu, încă din primele minute, transformat de Vlăduţ Popa, 7-0. SCM controlează apoi jocul, dar se mulţumeşte să transforme loviturile de pedepasă, Alin Conache fiind „în picior”, 7-6. Urmează un nou eseu al Stelei cu linia I, Alexandru Savin, iar punctele adiţionale vin de la Popa, 14-6. SCM se aruncă în atac, dar până la pauză Conache mai pune doar trei puncte dintr-o „pedeapsă”, 14-9.

„Militarii” încep perfect şi repriza secundă, Butnariu culcând din nou balonul în terenul de ţintă advers, iar Popa ducând ecartul la unul maxim în acest joc, 21-9. Timişoara nu mai dă la „beţe” şi îşi joacă avantajele. Este însă nevoie de un contraatac pentru primul eseu. Stephan Shennan reuşeşte o cursă uluitoare de 70 de metri, iar Conache transformă, 21-16. Timişoara rămâne periculoasă, domină, dar tot pe contră reuşeşte să întoarcă scorul. Cu puţin noroc Kemal Altinok câştigă balonul şi nu mai poate fi oprit, eseu. Dintr-o poziţie grea, Conache aduce punctele care fac diferenţa, 21-23!

Până la final, elevii lui Vali Calafeteanu se apără exact, chair dacă arbitrul Cristian Şerban, poreclit „Oaie”, dă o lovitură de pedeapsă de la 45 de metri pentru Steaua, ratată însă de Popa.

Aşadar o victorie muncită şi meritată a bănăţenilor care merg în finală. O vor juca însă abia la anul cu învingătoarea duelului Dinamo – Baia Mare.

 

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

5 minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

O oră ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

18 ore ago