Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, face primii pași concreți pentru proiectul Centurii Vest de ocolire a Timișoarei. La Agenția pentru Protecția Mediului a fost depus raportului privind impactul asupra mediului,
După ce nu a reușit să convingă autoritățile județene și cele din localitățile traversate de proiectul Centurii Vest, CNAIR a pornit pe cont propriu realizarea acestuia. Iată că acum a fost elaborat și depus spre aprobare raportul privind impactul asupra mediului, Centura Vest va traversa teritoriul Timișoarei, respectiv Sâmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan.
„Tipul deciziei posibile luate de APM Timiș poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu”, conform CNAIR.
Raportul privind impactul asupra mediului poate fi consultat la sediul APM Timiș, Timișoara, Bd Liviu Rebreanu, nr. 18-18A, în zilele de luni-joi între orele 8:00-16:30 și vineri între orele 8:00-14:00 și la sediul CNAIR SA., București, B-dul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, în zilele de luni-joi, între orele 8:00-16:30 și vineri între orele 8:00-14:00.
Documentul menționat este disponibil și pe internet la adresa http://apmtm.anpm.ro/-Secțiunea Acorduri de mediu. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul APM TIMIȘ, Bd. Liviu Rebreanu, nr. 18-18A, Timișoara, jud. Timiș, până la data de 06.11.2023 data dezbaterii publice.
Vă reamintim că, de curând, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, solicita instituțiilor deconcentrate din Timiș să trateze cu celeritate solicitările depuse pentru aprobare la proiectele cu fonduri europene https://debanat.ro/2023/08/prefectul-de-timis-cere-tratarea-cu-prioritate-a-avizelor-necesare-pentru-marile-proiecte-de-infrastructura-ale-judetului_400274.html.
”Aș dori ca și pe viitor să avem mare atenție la tot ce înseamnă proiecte cu fonduri europene nerambursabile. (…). Rugămintea mea este să se trateze cu prioritate, pentru că e vorba de bani nerambursabili și, bineînțeles, în măsura în care există blocaje, nimeni nu cere să nu se respecte legea, să fiu anunțat, să ne punem la masă și să găsim o soluție constructivă și legală.”, solicita Ritivoiu.
În vară, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că studiul de fezabilitate al acestui proiect e aproape de finalizare. Tot atunci spunea că speră ca în iulie să fie obținut acordul de mediu, iar în septembrie să fie lansată licitația pentru proiectare și execuție. Se pare că proiectul este deja întârziat aproximativ două luni.
Centura Vest va avea 14 kilometri și va lega bucata de centură deja funcțională, de la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și finalul centurii Sud, din zona Freidorf, porțiune aflată în acest moment în lucru. Conform studiului de fezabilitate va avea două benzi pe sens.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…