Social

La Timișoara se va celebra arta povestirii, multilingvismul și expresivitatea în educație, în cadrul StorySeed

Babel Școală + Liceu în parteneriat cu Asociația Părinți în Dialog vor organiza StorySeed, un eveniment care va celebra arta povestirii, multilingvismul și expresivitatea în educație. Acțiunea se va desfășura în perioada 5-8 octombrie în Campusul Babel, situat pe strada Phoenix nr. 42.

Această inițiativă inovatoare face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara.

Prin intermediul festivalului StorySeed, Babel Școală + Liceu își propune să promoveze și să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de povestitori și ascultători. De asemenea, festivalul aduce profesorilor și părinților întâlniri cu pedagogia experiențială, așa cum este ea prezentă în școlile din Belgia, Olanda și România.

Copiii vor avea ocazia să participe la ateliere susținute de artiști storytelleri din 11 țări europene. Zilele de 7 și 8 octombrie sunt dedicate profesorilor din întreaga țară interesați de metodele de susținere a creativității și a expresivității copiilor în școală prin Învățarea Experiențială.

Printre experții care vor susține ateliere non-formale de Învățare Experiențială pentru adulți se numără Suze Roelofs (fondatoare Tweemonds – Centrul pentru stare de bine și implicare din Olanda), Ludo Heylen (autor al cărților de bază ale Învățării Experiențiale, fost director al Centrului pentru Învățare Experiențială al Universității din Leuven, Belgia), Wilma van Esch (formator și autor de cărți despre Învățarea Experiențială) și Tom Goevers (formator și învățător belgian ce folosește Învățarea Experiențială în viața de zi cu zi alături de copii).

StorySeed este un eveniment organizat în parteneriat cu: Liceul Teoretic Dositei Obradovici, Colegiul Național Bănățean, Via Rumania Cultura, Organizația Specializarea Artele spectacolului-Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest, Liceul Teoretic Bartok Bela, Asociația AtelieR de Cuvinte, Asociația Tekergő Meseösvény (Ungaria), Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, UkrKidsHub, Asociația Colț de Banat, Asociația Inițiativă în Educație, Asociația Culturală 360, Tweemonds (Olanda), Fundația Politehnica.

Întâlnirea are loc între 5 și 8 octombrie, în Campusul Babel, pe strada Phoenix nr. 42, Timișoara.

Pentru mai multe informații despre festivalul StorySeed, programul evenimentului și modalități de înregistrare, puteți vizitați site-ul www.storyseed.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Încă o persoană a murit după ce a vrut să se răcorească în Timiș

În jurul orei 17:28, polițiștii lugojeni au fost sesizați cu privire la faptul că o…

10 ore ago

Emoţiile vor fi maxime pentru liceeni luni, odată cu afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2024

Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afişate luni până la ora…

14 ore ago

Duminică fierbine în Vestul ţării

Meteorologii au emis, duminică, o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă…

14 ore ago

Autobuzele rămân principalul mijloc de transport din Timișoara

Un kilometru este distanța maximă pe care un locuitor al Timișoarei este nevoit să o…

16 ore ago

Protecția cu parapete rotative, replicată și la nodul de ieșire de pe A1 de la Remetea Mare. Circulația va fi întreruptă

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a decis să instaleze parapete cu rulouri într-un nou…

17 ore ago

Maratonul Timişoarei trece într-o nouă eră, iar UPT va fi acolo să îi garanteze succesul

Sub sloganul „Alergăm împreună, trăim istoria, ne proiectăm viitorul în fiecare pas”, începând din 2024,…

17 ore ago