Social

Limba şi cultura japoneză se pot învăţa la Centrul UPT de Artă şi Tehnologie

Cursurile de limba și cultura japoneză, desfășurate și în anii trecuți cu un succes peste așteptări, revin la Universitatea Politehnica Timișoara, organizate, de această dată, sub egida noului Centru UPT de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia. Susținute de prof.dr. Camelia Nakagawara (aka Kameria sensei), acestea se vor derula în perioada 23 octombrie – 2 decembrie 2023, exclusiv online.

Centrul de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia, nou înființat în cadrul Universității Politehnica Timișoara, poartă numele „Jutsu”, un termen ce poate însemna atât artă, cât și tehnică. Inaugurarea centrului marchează Festivalul Culturii Japoneze desfășurat la Universitatea Politehnica Timisoara în cadrul evenimentelor Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Centrul de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia din cadrul Universității Politehnica Timișoara are ca obiectiv essential creșterea conexiunilor dintre universitate și Japonia, care conduce lumea în multe discipline tehnologice, dar este și responsabilă pentru inventarea multor metodologii de afaceri pe care companiile din întreaga lume le folosesc. În japoneză, cuvântul pentru artă, geijutsu, și cuvântul pentru tehnologie, gijutsu, sunt strâns legate, amândouă conținând același caracter, jutsu, care poate însemna atât artă cât și tehnică.

Prof. Dr. Nakagawara este niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia, New York (MA în predarea limbilor străine, Teachers College) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice), cu o lungă experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA.

Cursurile se desfășoară pe module – Modulul zero (zero experiență de învățare a limbii), Modulul elementar (cei care au participat la curs în grupa zero din toamna trecută sau alte sesiuni), Modulul intermediar, Modulul pre-avansat – iar fiecare modul constă în 5 ședințe a câte 75 de minute. Taxa pentru întregul modul este de 250 de lei pentru publicul larg. Studenții și elevii beneficiază de o reducere de 20%, deci plătesc 200 lei pentru întregul modul, iar studenții și angajații UPT beneficiază de gratuitate.

Înscrierile se fac pană marți, 24 octombrie 2023, 2023, orele 19:00.

Pentru înscriere, publicul larg, studenții de la alte facultăți dar și elevii se pot înscrie completând acest formular:

https://forms.gle/47uLbhmodCS3FA856

Studenții și angajații UPT beneficiază de gratuitate la acest curs și se pot înscrie completand acest formular:

https://forms.gle/wm8YLTAQjEyeMPS19

Luni, 23 octombrie, orele 19:15-20:15, Kameria sensei va ține o întâlnire online pentru organizare, întrebări și explicații. Toți cursanții înscriși și doritorii sunt invitați să participe (participarea la această întâlnire este gratuită). Pentru a primi invitația, precum și pentru întrebări sau solicitări, scrieți doamnei Camelia Nakagawara (aka Kameria sensei) la: sensei.k.333@gmail.com

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

7 minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

17 minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

46 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago