Opinii

PNL Timiş a găsit o “ocultă” mai de proximitate decât cea a lui Nicolae Robu: alianţa PSD – USR

Încă de la începutul campaniei electorale pe care a demarat-o la câteva luni după ce a fost snopit în bătaie la alegerile din 2020, Nicolae Robu a pus ochii pe un electorat mai aparte. Cel puţin pentru un oraş precum Timişoara. Astfel, pe fondul unei efervescenţe a curentului „suveranist” amorsat de „patriotul” Liviu Dragnea cu ceva ani înainte, fostul primar a marşat pe combatanţii anticolonizare, vigilenţii faţă de dârele de avion lansate de Bill Gates, militanţii anti-Soros, luptătorii cu gândacii „impuşi” de UE etc. Mai pe scurt, „războincii” anti-globalizare, anti Oculta Mondială.

La acea vreme, liderii PNL Timiş nu vedeau toată ziua „oculte verzi pe pereţi”. Poate şi de aceea, Robu se războia şi cu ei, şi în special cu tandemul Alin Nica – Dănuţ Groza. În opinia lui Robu, Nica era un „josnic” şi „infractor”, iar DNA trebuia să-l ia pentru averea fără acoperire. Cu Groza nici măcar nu voia să respire acelaşi aer. Dar îşi mai închipuie cineva că eu mai pot fi alături de Dănuţ Groza, mi-e lehamite să-i spun şi numele, sau cu unul ca Bogdan Ghelbere, un oarecare care era muritor de foame?”, spunea Robu nu mai departe decât în toamna anului trecut.

“Nu mă interesează nicio ofertă din partea PNL fiindcă se pare că unii sunt foarte deranjaţi de ideea că eu aş putea să redevin primar al Timişoarei. Cu  mine nu se pot face mişculaţii (…) Sunt câţiva, trei, pe care nu vreau să-i am alături. Cu doi dintre ei nu pot respira acelaşi aer, să fim în aceeaşi încăpere. Cu al treilea încă aş putea respira acelaşi aer, dar să nu se apropie de mine. Niciodată nu o să fac echipă cu ei”, spunea Robu, chiar în primăvara acestui an, referindu-se la unii lideri ai PNL Timiş. Cei doi cu care nu intenţiona să împartă acelaşi aer erau Dănuţ Groza şi Bogdan Ghelbere, secretar general şi respectiv secretar general adjunct ai PNL Timiş. Nici liderii PNL-iştii nu erau mai pasivi, vorbind de Robu ca de un şef de clan interlop.

Dar vremurile se schimbă, la fel şi “viziunile” unora, că doar “numai boul e consecvent” şi încă o dată s-a dovedit că în politică e bine ca “niciodată să nu spui niciodată”. Evident, chestie şi de caractere. Astfel că Robu şi liderii PNL Timiş joacă acum împreună hora unirii în bătătură, nominalizarea oficială a fostului primar pentru o nouă candidatură devenind o formalitate. O mică problemă ar mai fi armonizarea poziţiilor celor două părţi. Respectiv între cea pro-europeană – măcar la nivel declarativ – a PNL-iştilor şi cea păşunist-autohtonistă anti-Ocultă a lui Robu. Iar primii care au cedat au fost liderii PNL.

La finalul săptămânii trecute, ei au sărit să repereze onoarea lui Robu, grav buşită de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care a afirmat că nu există termen de comparaţie între Dominic Fritz şi fostul primar al Timişoarei. Şi a fost o cavalcadă de mustrări la adresa lui Simonis, dintre care una mi-a atras atenţia, cea cu cu oculta. Ce-i drept, una mai mică decât a lui Robu, dar mai apropiată. “Noua alianță locală PSD-USR seamănă tot mai mult cu o organizație ocultă care își dorește să controleze administrația locală departe de ochii și urechile cetățenilor din Timișoara și din Timiș”, au decretat, printre altele, PNL-iştii.

Sigur, toată lumea ştie că la nivel naţional există o alianţă între PSD şi PNL. Mai bine zis mezalianţă, PNL-iştii fiind mai degrabă lacheii PSD-iştilor. Dar nu asta e problema, sau poate fi doar problema PNL. Mai bizar pare faptul că o alianţă PSD – PNL înseamnă stabilitate, eventual solidaritate în jurul pensionarilor speciali şi a sutelor de mii de sinecurişti, dar în schimb o suspicionată alianţă PSD – USR E de-a dreptul “ocultă”. Eventual izvorâtă din interesele lui George Soros şi Bill Gates. Da, nu e doar o fractură logică aici, ci şi un joc de-a “oculta mare” şi “oculta mică”.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

8 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

14 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

15 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

17 ore ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

17 ore ago

Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO

În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de…

18 ore ago