Administratie

Primarul Fritz e sigur de rezolvarea problemei returnării banilor pentru infrastructura culturală: ”Nu avem un plan de rezervă”

Primăria Timișoara nu și-a stabilit un plan alternativ pentru cazul în care va fi obligată să returneze 40 de milioane de lei de la buget, bani primiți pentru dezvoltarea infrastructurii culturale și ceruți acum înapoi de noul ministru al Culturii, Raluca Turcan. Primarul Dominic Fritz spune că s-a discutat deja despre lămurirea problemei și spune că ar fi doar o problemă de … birocrație.

”Întrebarea este dacă o văd și ei așa sau dacă trebuie să-i dăm înapoi. Dar da, așa cum interpretăm noi ordonanța și cum acuma am înțeles, se încearcă să se ”repare” o parte din finanțare”, spune primarul.

Conform acestuia, există o echipă mixtă, cu oameni de la municipalitate și de la minister, care lucrează la găsirea unei soluții.

”Există o echipă de la primărie care lucrează cu cea de la Ministerul Culturii, așa cum a zis doamna ministru. Dar echipa a existat și înainte și noi întotdeauna am fost deschiși să facem amendamente. Eu insist că și înainte de aceste amendamente ar fi fost posibil să rezolvăm, dacă ar fi existat bunăvoință din partea aparatului din minister”, spune Dominic Fritz.

Guvernul a promis Timișoarei 50 de milioane de lei, iar promisiunea trebuie ținută, este opinia primarului.

”După ce apărut ordonanța eu am contactat-o pe dna ministru și sper să găsim acuma o soluție, dar încă o dată aici, din punctul meu de vedere și înainte se putea și acuma se poate doar birocrații să se decidă odată, cum vor ei să fie formulat. Nu este treaba mea. Clar este că Guvernul României a promis că susține capitala culturală și investițiile în infrastructură cu 50 de milioane de lei și mă aștept ca această promisiune să fie ținută”, susține Fritz.

El spune că la primărie nu a fost făcut un plan de rezervă pentru că e sigur că situația va fi favorabilă municipalității.

”Nu, nu am făcut un plan de rezervă, pentru că toată lumea zice că e doar vorbă despre o formulare de amendamente și cel puțin nimeni nu își asumă că vrea cu adevărat și în toată seriozitate să ceară 40 de milioane înapoi de la municipiul Timișoara. Deci noi avem o listă întreagă de investiții pe care, bineînțeles că le-am început înainte de de intrarea în vigoare a ordonanței, și ministerul zice că noi putem să luăm, să zicem, din banii lor, doar pentru facturi de după, doar că eu între iunie 2022 și decembrie 2023 ce să mai fac, atunci e normal că am început înainte. Asta a fost și baza discuțiilor cu Ministerul Culturii în toată perioada în care am elaborat împreună această ordonanță. Tocmai de aceea nu înțeleg acuma o nouă interpretare, dar am încredere doamna ministru că va putea să găsească o soluție”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

27 de minute ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

36 de minute ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

40 de minute ago

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

O oră ago

Start cu surprize în campania electorală. Am avut prima confruntare electorală pentru scaunul de primar/Video

Partidele politice înscrise în cursa alegerilor locale au ieșit ”la muncă” electorală din primul minut…

O oră ago

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

2 ore ago