Administratie

Se lansează licitația pentru execuția căii ferate dintre Aeroport și Gara de Est, dar și pentru Centura Vest și drumul Timișoara – A1

CFR Infrastructură a anunțat că a lansat licitatia pentru construirea unei linii de cale ferată care să lege Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara de Gara de Est din oraș. Este un proiect în valoare de peste 323 milioane de lei, fără TVA. Banii sunt asigurați din fonduri nerambursabile.

Compania Naţională de Căi Ferate a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care va asigura legătura directă cu Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și de modernizare a liniei CF Timișoara Est – Radna, de unde se va construi racordul feroviar până la Aeroport.

Vestea a fost confirmată de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, prezent vineri la Timișoara.

”S-a potrivit că astăzi, tot legat, să spunem, și de aeroport, dar nu doar de aeroport, să fie ridicată în SEAP licitația pentru legătura feroviară de la aeroport la Gara de Est din Timișoara. Asta înseamnă o legătură de vreo 10 km, aproximativ, ceea ce vă spuneam în urmă cu vreun an, că vom lansa și vom face ca pe aeroportul din Timișoara să existe această legătură feroviară, ca în orice aeroport care se respectă din lumea asta”, a declarat Grindeanu.

Aproape concomitent, se va lansa în licitație și contractul pentru finalizarea lucrărilor la noul drum de legătură Timișoara – A1, pe la bifurcația de la Sânandrei.

”De asemenea, în zilele următoare, până la jumătatea săptămânii viitoare, va fi lansată relansată licitația pentru descărcarea de pe A1 de la Sânandrei. Termenul pentru ambele, de depunere de oferte este începutul lunii decembrie, deci undeva între 4 și 10 decembrie. Sunt termenele limită pentru depunere de ofertă atât pentru calea ferată de aici, din aeroport până la Gara de Est, cât și pentru reluarea licitației pe descărcarea pe A1”, a mai spus Grindeanu.

O altă veste interesantă, în decembrie urmează să se scoată la licitație și construirea Centurii Vest.

”Tot în decembrie, una din investițiile la care țin foarte mult, va fi lansată, de data aceasta investiția pentru centura Vest Timișoara, la patru benzi. În luna decembrie se termină, s-a terminat de fapt, studiul de fezabilitate. Suntem în această lună în acele proceduri care țin de indicatorii tehnico-economici, chestiuni de birocrație, care vor fi terminate până la sfârșitul anului. În decembrie voi lansa licitația pentru Centura Vest, care va fi la profil de patru benzi”, a mai subliniat Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Niște șmecheri în slujba țării

Cearta pe data alegerilor prezidentiale ne ridică din sprâncene. Păi ce alianță au făcut ei…

53 de minute ago

Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XX-a. Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) aniversează, în fiecare an, la 13…

O oră ago

Vacanța de vară cu Summer Sale! Brandurile din Iulius Town afișează reduceri de până la 60%!

Summer Sale vine cu o fuziune de imprimeuri florale, siluete atemporale potrivite indiferent de vârstă,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 5 iulie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 05.07.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Pe Calea Bogdăneștilor, cele mai multe deficiențe au fost reparate, se poate pregăti recepția finală. Mai trebuie ”îndreptat” asfaltul

Constructorul a rezolvat problemele descoperite pe șantierul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor, așa că se…

17 ore ago

Dominic Fritz face pasul spre dobândirea cetățeniei române

În cursul zilei de joi, primarul Dominic Fritz s-a deplasat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie,…

19 ore ago