Apa rece va costa mai mult pentru timișorenii care locuiesc în apartamente în blocurile cu mai mult de patru etaje, ca urmare a majorării tarifelor aplicate la serviciul de hidroforizare a apei reci, serviciu prestat de către cei de la societatea Colterm.
Majorările de prețuri din ultima perioadă au făcut necesară ajustarea tarifului perceput. Astfel, pe adresa Consiliului Local Timișoara a fost trimisă o adresă prin care se solicită majorarea tarifului aplicat pentru ridicarea presiunii apei pentru clădirile înalte. Motivele care au dus la această cerere se referă la rata inflației, creșterea prețului energiei electrice, a prețului la apă rece, respectiv canal, dar și o creștere a salariilor.
”Se aprobă ajustarea tarifului pentru prestarea serviciului de hidroforizare a apei reci potabile la 2,7296 lei/mc fără TVA. Ajustarea de tarif s-a făcut ca urmare a ratei inflaţiei de 11,24%, a creşterii tarifului la energia electrică de 4,5%, a creşterii tarifului pentru apă rece de 14,72%, a creșterii tarifului la canal de 14,82% şi o creştere salarială medie de 12%”, se spune în solicitare.
Astfel, tariful pentru prestarea serviciului de hidroforizare a apei reci potabile către consumatorii din Municipiul Timişoara se modifică la valoarea de 2,7296 lei/mc fără TVA.
În prezent tariful pentru serviciul de hidroforizare aplicat de către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A este în cuantum de 2,3147 lei/mc (fără TVA), respectiv 2,7545 lei/mc (inclusiv TVA), așa cum a fost aprobat prin HCL nr. 450/20.09.2022.
În prezent, livrarea apei reci pentru imobilele cu mai mult de P+4 nivele este în atribuţia Companiei Locală de Termoficare Colterm S.A – în insolvență şi anume întreţinere, reparaţii, exploatare cotă parte staţii hidrofor, întreţinere, reparaţii, exploatare reţele distribuţie, activitate de furnizare apă rece hidrofor, contractare, facturare, încasare apă rece hidrofor, întreţinere, reparaţii, exploatare buclă de măsură. Apa rece este cumpărată de la AQUATIM S.A. la presiunea medie de 1,5 atm (presiune oraş), pe bază de măsură la o centrală termică de cvartal și 48 puncte termice, care au instalaţie de hidrofor.
La fiecare din ele există instalaţii individuale pentru ridicarea presiunii de la 1,5 la 4,5 atmosfere plecare din PT/CT. Toate imobilele cu mai mult de P+4 nivele sunt alimentate prin conducte individuale de apă rece hidrofor (28.000 m conductă), cele 306 imobile fiind contorizate la nivel de racord. Acest serviciu este independent de serviciul de furnizare a energiei termice.
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…