Opinii

“Specialii” de serviciu ai PSD-PNL. Pentru restul începe Programul “scapă cine poate”

Venituri de 5.300 de euro pe lună; patru case; 300.000 de euro în conturi; obiecte de artă în valoare de 250.000 de euro. Nu, nu e agoniseala unui CEO la vreuna din multinaţionalele care sug sângele poporului român. E vorba de averea declarată a unui proaspăt consilier al premierului Marcel Ciolacu, altul decât Victoraş cel viteaz din bărcuţa pe uscat care face mişto de ziariştii aflaţi în teatru de război. Mai exact e vorba de Carmen Orban, șefa Clinicii ATI din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), care îl consiliază pe Ciolacu pe probleme medicale din luna iulie. Deşi, în mod normal, poate trebuia ea consultată de angajaţii ANI pentru agoniseala de bugetar. Sigur, lucru imposibil, ANI fiind o instituţie aflată în subordinea PSD, iar doamna cu pricina este luată în vedere şi pentru un loc eloigibil pe lista PSD la europarlamentare.

Doamna Orban nu va fi afectată sub nicio formă de “marea reformă” fiscală promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis. Şi asta după ce judecătorii CCR i-au dat undă verde. Aici trebuie observată şi înduioşătoarea naivitate a celor din USR care au sesizat Curtea Constituţională vizavi de aceste măsuri pentru care Guvernul Cioalcu şi-a asumat răspunderea. Chiar credeau cei din USR că la CCR se judecă pe baza Constituţiei, iar nu pe interese partinice? Atâta timp cât acolo e de fapt o cloacă, un grup infracţional organizat, antireformist şi probabil cea mai nocivă instituţie din România.

În mod cert noile măsuri nu-l încurcă la buzunare nici pe Marcel Ciolacu, doar ne-a demonstrat că îşi poate umple coşul de cumpărături cu doar 100 de lei. Şi nici pe cei de la ASF, de exemplu. Instituţie de stat cu salarii la secret. Un parlamentar şi fost ministru (Claudiu Năsui – USR) a fost nevoit să dea în judecată instituţia pentru a sfla salariile. Şi s-a văzut motivul.  De exemplu, acolo anul a are… 16 luni. Exact, e vorba de 16 salarii luate în acest an, după ce anii trecuţi cei de la ASF luau “doar” 14 salarii. Şi e vorba de salarii între 15.000 şi 16.000 de euro pe lună, salarii care s-au triplat din 2020. O să spuneţi că acolo se face performanţă. Pe bune? Au „supraveghaet” de n-au mai putut, doar în ultimul an două companii de asigurări dând faliment.

Dacă tot am vorbit de ei, judecătorii de la Curtea Constituțională beneficiază de următoarele sporuri: pentru condiții grele, vătămătoare sau periculoase, de risc și suprasolicitare neuropsihică şi pentru păstrarea confidențialității. Nu e nicio glumă. Plus cumulează salarii imense cu pensii nesimiţite, venitul preşedintelui Marian Enache ajungând la aproape un milion de lei pe an. Exact acelaşi Marian Enache care a citit Proclamaţia de la Podul Înalt, o abjecţie FSN-isto-iliesciană împotriva Proclamaţiei de la Timişoara. Asta e “evoluţia” României din ultimii 33 de ani!

De fapt, aceste măsuri nu-i vor încurca pe toţi “specialii” PSD şi PNL. Începând cu foştii torţionari securişti, continuând cu judecătorii şpăgari şi militarii care toată viaţa s-au războit cu bateriile de vin, cu toţii abonaţi acum la pensii speciale. Şi mai vin zecile de mii de politruci abonaţi la tot atâtea sinecuri în toată ţara. Nu mai vorbesc de sute de instituţii fără rost, înfiinţate sau ţinute în viaţă doar pentru a plăti de la stat personalul de partid. La toţi aceştia, pensiile şi lefurile au crescut şi de patru ori în ultimii trei ani.

De partea cealaltă avem marea masă a românilor care vor suferi din cauza aşa-zisei reforme fiscale, în fapt o jegmăneală în stil mafiot a firmelor mici şi mijlocii. Vor suferi antreprenorii din cauza taxelor mărite, iar multe firme vor falimenta. Asta înseamnă şomaj pentru mulţi români. Taxe care vor produce şi o creştere a preţurilor, care i-ar îi va afecta pe toţi romîânii, cu excepţia “specialilor” de serviciu. Deja nu mai există bani, de exemplu, pentru profesori şi burse, fiindcă s-au dat la “specialii” PSD-PNL care taie frunze la câini.

Marcel Ciolacu ne tot povestea de reforme gen Robin Hood. Dar se pare că n-a înţeles nimic din filmele cu legendarul haiduc. Fiindcă legenda spune că Robin Hood lua de la bogaţi şi dădea la săraci, dar Ciolacu a înţeles taman invers, ia de la toţi şi dă la îmbuibaţii “speciali” de partid. Culmea, în aplauzele multor săraci care au avut în ultimele trei decenii relaţie de genul sindrom Stockholm cu PSD.

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrătorii Horticultura dau o nou faţă Pieţei Victoriei/Foto

Angajaţii societăţii Horticultura au început lucrările pentru schimbarea covorului floral din centrul Timișoarei. Aceştia au…

11 minute ago

Jurnal de campanie (20). Din lumea celor care nu (prea) contează. Ce-i mâna pe ei (Vasile, Sîrbu, Olajos, Moş…) în luptă

În competiţia pentru scaunul de primar al Timişoarei s-au înscris nu mai puţin de zece…

52 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

17 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

19 ore ago