Social

USVT a creat în premieră o pagină universitară pentru domeniul Protecția Plantelor

Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara (USVT) a creat în premieră o pagină de extensie universitară pentru domeniul Protecția Plantelor. Această pagină se numește USVT PLANT PROTECTION și poate fi accesată de către toți fermierii români (profesioniști sau amatori), companii care activează în agricultură, cercetători, cadre didactice universitare sau din preuniversitar, studenți (licență, master, doctorat), mici producători și orice persoană pasionată de agricultură și sănătatea plantelor.

În curând, USVT va lansa extensii universitare și pe alte domenii prioritare pentru agricultura românească și nu numai. Scopul extensiei universitare pe domeniul Protecția Plantelor este de a furniza informații relevante și utile fermierilor români și numai, deoarece specialiștii în protecția plantelor sunt foarte puțini la acest moment iar fermierii au nevoie de astfel de informații pentru a gestiona corect bolile și dăunătorii din culturile agricole.

“Gestionând corect patogenii, dăunătorii și buruienile, numărul tratamentelor aplicate va fi mai mic. În consecință, poluarea va fi mai scăzută iar produsele vegetale vor fi lipsite de reziduuri de pesticide, nitriți și nitrați, micotoxine etc. Un obiectiv important al acestei extensii universitare este creșterea vizibilității universității în rândul fermierilor și a companiilor producătoare de inputuri pentru protecția plantelor cât și pentru actualii și viitorii studenți și crearea unei comunități în jurul acestui canal de comunicare online. Vor fi promovate expertiza cadrelor didactice (experiență și cunoștințe) și resursele academice disponibile la universitate în domeniul protecției plantelor”, transmit reprezentanţii USVT.

Pe lângă articolele tehnice vor fi emise alerte și informări importante ori de câte ori este nevoie, se va răspunde la întrebările puse de către persoanele care accesează informațiile postate, vor fi promovate activități care se desfășoară în cadrul USVT (conferințe, workshop-uri, târguri etc). De asemenea, vor fi evidențiate realizările importante în domeniul protecției plantelor ale cadrelor didactice (care sunt și cercetători), în special proiectele de cercetare și consultanță cât și cărțile și lucrările științifice publicate în reviste ISI cu factor de impact.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Aeroportul din Timișoara a atins pasagerul cu numărul un milion din acest an la o cursă desfășurată luni

Aeroportul Internațional Timișoara a ajuns la un milion de pasageri prelucrați în acest an. Luni,…

7 ore ago

Se naște alternativa organizată pentru transportul public din județ. A fost semnat primul acord, cu Ciacova și Jebel

Asociația Societatea Metropolitană de Transport Timișoara are concurență pe traseele de transport public din afara…

8 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele pentru distribuirea în școli și grădinițe a produselor lactate, de panificație și a fructelor

Consiliul Județean Timiș a anunțat semnarea contractelor subsecvente pentru furnizarea produselor incluse în programul de…

9 ore ago

Medalii pentru scrimerii Politehnicii Timișoara, la Cupa României

Scrimerii Politehnicii Timișoara se întorc cu medalii de la Cupa României, care a avut loc…

10 ore ago

Deseară se închide circulația rutieră și cea a mijloacelor de transport între Take Ionescu și podul Dacilor

Astăzi, 30 septembrie, începând cu ora 20:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…

11 ore ago

Găsit mort într-o locuință aflată în construcție

Luni dimineață, în jurul orei 10, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați cu privire…

14 ore ago