Primăria Timişoara

A demarat marea demolare de terase. Terasa Boss, prima căzută sub lama buldozerului/FOTO

O terasă care nu mai funcționează de ani buni de zile, parțial dezafectată deja, Boss, aflată pe malul Begăi, vizavi de Universitatea Politehnica, devine prima care e demolată de Primăria Timișoara.

Utilajele municipalității au ”atacat”, dis de dimineață, amenajările care nu fuseseră încă strânse de terasa de lângă podul peste Bega. Primele clădiri ridicate ilegal care au fost demolate în această dimineață aparțin Terasei Boss de pe bulevardul Vasile Pârvan. Cheltuielile de desfiinţare vor fi suportate de reprezentanții acesteia, ne asigură primarul Dominic Fritz, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Azi dimineață am început să demolăm construcțiile ilegale de pe malul Begăi. Credea cineva că nu vorbesc serios? Două instanțe au confirmat că dispoziția de demolare pe care am emis-o este legală și în vigoare. Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

„Terasa Boss” a ocupat o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, valoarea estimată de primărie a acesteia fiind de 2,6 milioane euro.

Operatorii terasei, socieatatea M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL – au cerut, în 19 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar în 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv procesul de suspendare a executării dispoziției de demolare. Aceasta este prima dintre construcțiile edificate pe terenul municipiului Timișoara, pe malul canalului Bega, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziție de demolare și care urmează să fie desființate.

Conform primăriei, ”valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro”.

UPDATE

Deși reprezentanții primăriei au încercat o acțiune similară și la o altă terasă de lângă, Gatsby, oficialii municipalității nu au fost lăsați să intre în incintă. Viceprimarul Ruben Lațcău și administratorul orașului nu au avut succes în a convinge personalul de pază de acolo să le permită intrarea în incintă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

2 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

3 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

3 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

7 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

8 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

11 ore ago