O terasă care nu mai funcționează de ani buni de zile, parțial dezafectată deja, Boss, aflată pe malul Begăi, vizavi de Universitatea Politehnica, devine prima care e demolată de Primăria Timișoara.
Utilajele municipalității au ”atacat”, dis de dimineață, amenajările care nu fuseseră încă strânse de terasa de lângă podul peste Bega. Primele clădiri ridicate ilegal care au fost demolate în această dimineață aparțin Terasei Boss de pe bulevardul Vasile Pârvan. Cheltuielile de desfiinţare vor fi suportate de reprezentanții acesteia, ne asigură primarul Dominic Fritz, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
”Azi dimineață am început să demolăm construcțiile ilegale de pe malul Begăi. Credea cineva că nu vorbesc serios? Două instanțe au confirmat că dispoziția de demolare pe care am emis-o este legală și în vigoare. Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, a spus primarul Dominic Fritz.
„Terasa Boss” a ocupat o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, valoarea estimată de primărie a acesteia fiind de 2,6 milioane euro.
Operatorii terasei, socieatatea M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL – au cerut, în 19 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar în 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv procesul de suspendare a executării dispoziției de demolare. Aceasta este prima dintre construcțiile edificate pe terenul municipiului Timișoara, pe malul canalului Bega, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziție de demolare și care urmează să fie desființate.
Conform primăriei, ”valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro”.
Deși reprezentanții primăriei au încercat o acțiune similară și la o altă terasă de lângă, Gatsby, oficialii municipalității nu au fost lăsați să intre în incintă. Viceprimarul Ruben Lațcău și administratorul orașului nu au avut succes în a convinge personalul de pază de acolo să le permită intrarea în incintă.
O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura în cartiere până la…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…
Misterul din centrul oraşului. Joi spre seara, IPJ Timiș a fost sesizat prin apel 112…
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe mai…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…
Timișoara se pregătește pentru ziua de 1 decembrie, una care în acest an va fi…