Primăria Timişoara

A fost stabilit programul evenimentelor de la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Care sunt noutățile

Casa de Cultură Timișoara a stabilit programul Târgului de Crăciun, care va avea loc în trei dintre piețele centrale ale orașului, Opere, Libertății și Sfântu Gheorghe. Așa cum am anunțat deja, aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00. Aceasta va fi însoțită de un spectacol pe scena din Piața Victoriei, al cărui invitat special este Alina Sorescu, alături de dansatori ai Clubului de dans sportiv „Magnum Team” din Timișoara. 

Pentru a lega între ele piețele din zona centrală a orașului, organizatorii au imaginat o călătorie între Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe, împodobirea ultimelor două făcând diferența față de anii trecuți. Tot o noutate sunt și cele două ateliere ale lui Moș Crăciun. De asemenea, remarcăm bradul amplasat în centrul Târgului, sub cupola de lumini din Piața Operei. Se folosesc decorațiuni noi, care îi invită pe cei mari și mici să retrăiască bucuria copilăriei, în așteptarea Nașterii Domnului.

Piața Libertății va oferi vizitatorilor un tărâm fermecat, cu patinoar, personaje de poveste și un castel luminos, prin care va trece trenulețul lui Moș Crăciun. De asemenea, Piața Sfântu Gheorghe invită timișorenii să zăbovească, preț de câteva clipe, într-un spațiu cu specific de iarnă, cu iglu-uri, urși polari și pinguini.

Scena amplasată în zona centrală a orașului va oferi un program plin, care aduce împreună cete de colindători, artiști locali, dar și câteva seri cu invitați speciali. 

Prima săptămână a Târgului de Crăciun va sta sub semnul Zilei Naționale a României. Vineri, pe 1 Decembrie, începând de la ora 18:00, timișorenii sunt așteptați la un spectacol cu Ansamblul „Timișul” și trupa Cobzality, însoțiți de „maeștrii focului” de la Crispus. Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov. Soliști: Andreea Voica, Petrică-Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Hăisan.

Concertul de 1 Decembrie va fi urmat de alte două zile cu invitați speciali: sâmbătă, pe 2 decembrie, vor urca pe scena Târgului de Crăciun cei de la Ad Libitum Voices, iar duminică, în 3 decembrie, Timișoara va fi gazda unui spectacol susținut de Surorile Oșoianu & Lupii lui Calancea.

Pe parcursul Târgului vor cânta Paula Seling & Corala Contrast, în 15 decembrie, dar și Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necșa și Carmen Popovici-Dumbravă, însoțiți de Ansamblul „Timișul”, pe 16 decembrie.

Moș Crăciun este așteptat vineri, pe 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, o feerie de Crăciun, realizată cu participarea Școlii de balet și dans „Denisse”.

Târgul de Crăciun din Timișoara, care este la cea de-a 16-a ediție, va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. În afară de zona centrală, vor fi activate, ca în fiecare an, și două cartiere, perioada 6 – 23 decembrie. Anul acesta standuri vor fi în Zona Soarelui (Piațeta Școlii Gimnaziale Nr.30) și Zona Aurora.

Iată programul extins al evenimentelor din cadrul Târgului de Crăziun.

Duminică, 26 noiembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

DESCHIDEREA TÂRGULUI DE CRĂCIUN

SPECTACOL ALINA SORESCU & MAGNUM TEAM

ALINA SORESCU a început să se apropie de muzică în grupul „Minisong”, coordonat de Ioan Luchian Mihalea, iar mai târziu, a absolvit Școala Populară de Artă, sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip.

Extrem de talentată, a fost remarcată de mică: la 10 ani, este invitată să susțină un recital la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, de la Brașov.

Discografie: 1997 – „Voi fi o stea”, 2000 – „Alina”, 2001 – „În fața ta”, 2002 – „Vrei altceva”, 2004 – „În al nouălea cer”. 

A câștigat premii naționale și internaționale importante, a fost nominalizată de două ori la premiile MTV Video Awards România pentru „best female video”, este laureata Premiului Radiodifuziunii Române, la Mamaia, în 2006. 

Datorită spontaneității și prezenței scenice agreabile, completată de capacitatea de a susține un discurs aproape perfect, a fost remarcată și ca prezentator TV de succes, al emisiunilor „Ploaia de stele”, „Vacanță în stil mare”, „Ora fără catalog”, „Matinal de vacanță”, Revelion, dar și al unor evenimente importante: Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Festivalul „Mamaia Copiilor”, Selecția Națională Eurovision și Eurovision Junior, Festivalul Callatis ș.a.

Din 2003 este imaginea Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT), instituția publică responsabilă cu implementarea politicilor publice ale guvernului în domeniul tineretului.

Alina Sorescu este licențiată a Facultății de Sociologie și a Facultății de Comunicare și Relații Publice, Universitatea București. 

 

CLUBUL DE DANS SPORTIV MAGNUM TEAM a luat naștere în 2005.

De atunci încoace, numărul membrilor este în continuă creștere. În prezent, clubul are câteva sute de copii, dar și grupe de adulți și seniori. A contribuit la organizarea, pentru prima dată în Timișoara, a Campionatului Național de Dans Sportiv al României, în 2008 și 2009. Sportivii Magnum Team sunt imaginea clubului, fiind multipli campioni naționali și internaționali de clasă.

 

Vineri, 1 Decembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

SPECTACOL ANSAMBLUL „TIMIȘUL” și trupa COBZALITY & CRISPUS

 

COBZALITY este cel mai fresh proiect electro – world music din zona premium a industriei muzicii alternative din România, inspirat de folclorul autentic românesc, de obiceiuri şi tradiţii, mixând o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuţie şi de suflat acustice cu sunete moderne sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design. Trupa a fost fondată în 2012, de către Florin Romaşcu şi Robert Magheţi, percuţionişti ai renumitului proiect de percuţie neconvențională, „Sistem”, care a câștigat locul 3 la Eurovision 2005, ceea ce a adus trupei o experienţă de scenă remarcabilă. Ceva mai târziu s-a alăturat trupei Bianca Purcărea, cunoscută publicului de la X-Factor sau Eurovision. Cobzality a concertat pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu”, la Festivalul Internaţional de Jazz de la Alba Iulia, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, la „Jazz in the Park” din Cluj, la Festivalurile „Victoria Film Festival”, „Tradiţii şi Folclor în Cișmigiu”, „Yakasha Festival” București, „Street FOOD Festival” Cluj, la Institutul Cultural Român din Istanbul, în 2019, cu ocazia încheierii președinţiei României la Consiliul Europei, la Roma ș.a. De 1 Decembrie, Cobzality aduce la Timișoara un show inedit, cu inflexiuni folclorice autentice, susținute de orchestra Ansamblului „Timișul”, într-un cadru modern, contemporan.

TRUPA CRISPUS s-a format în 2003, la Sibiu, la iniţiativa unor tineri care… „se joacă cu focul”! Cu o experienţă de peste 20 ani în spectacole de stradă, Crispus a impresionat încă de la primele apariţii, devenind cea mai titrată trupă autohtonă de show cu foc. Pentru Crispus, jocul cu focul este o provocare continuă. Spectacolele lor sunt îmbogăţite permanent cu elemente acrobatice şi artistice.

ANSAMBLUL TIMIȘUL

De 1 Decembrie, Ansamblul „Timișul” invită timișorenii să simtă românește, alături de dansatori și de soliști din toate zonele țării: Andreea Voica și Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Haisan.

Înființat în anul 1968, Ansamblul „Timișul”, al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, a devenit, de-a lungul timpului, una dintre poveștile de succes ale Banatului. Recunoscut pe plan național și internațional, „Timișul” are un bogat palmares de premii și distincții, obținute la festivalurile și concursurile din țară și din lumea întreagă, unde a adus în fața publicului tradiții și obiceiuri, valoroase creații ale folclorului bănățean, dar și bucurie, emoție și o impecabilă eleganță.

Pasiunea pentru jocul bănățean este transmisă, astăzi, de coregrafii Maria Dudău-Topciov și Ciprian David, care cresc viitori membri ai Ansamblului, copii iubitori de folclor.  Alături de dansatori, umăr la umăr, împărtășesc bucuria unui ansamblu dirijorii Nicolae Baniciu și Deian Galetin – unul dintre cei mai buni acordeoniști ai României.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

34 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

18 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

18 ore ago