A fost stabilit programul evenimentelor de la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Care sunt noutățile

Casa de Cultură Timișoara a stabilit programul Târgului de Crăciun, care va avea loc în trei dintre piețele centrale ale orașului, Opere, Libertății și Sfântu Gheorghe. Așa cum am anunțat deja, aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00. Aceasta va fi însoțită de un spectacol pe scena din Piața Victoriei, al cărui invitat special este Alina Sorescu, alături de dansatori ai Clubului de dans sportiv „Magnum Team” din Timișoara. 

Pentru a lega între ele piețele din zona centrală a orașului, organizatorii au imaginat o călătorie între Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe, împodobirea ultimelor două făcând diferența față de anii trecuți. Tot o noutate sunt și cele două ateliere ale lui Moș Crăciun. De asemenea, remarcăm bradul amplasat în centrul Târgului, sub cupola de lumini din Piața Operei. Se folosesc decorațiuni noi, care îi invită pe cei mari și mici să retrăiască bucuria copilăriei, în așteptarea Nașterii Domnului.

Piața Libertății va oferi vizitatorilor un tărâm fermecat, cu patinoar, personaje de poveste și un castel luminos, prin care va trece trenulețul lui Moș Crăciun. De asemenea, Piața Sfântu Gheorghe invită timișorenii să zăbovească, preț de câteva clipe, într-un spațiu cu specific de iarnă, cu iglu-uri, urși polari și pinguini.

Scena amplasată în zona centrală a orașului va oferi un program plin, care aduce împreună cete de colindători, artiști locali, dar și câteva seri cu invitați speciali. 

Prima săptămână a Târgului de Crăciun va sta sub semnul Zilei Naționale a României. Vineri, pe 1 Decembrie, începând de la ora 18:00, timișorenii sunt așteptați la un spectacol cu Ansamblul „Timișul” și trupa Cobzality, însoțiți de „maeștrii focului” de la Crispus. Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov. Soliști: Andreea Voica, Petrică-Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Hăisan.

Concertul de 1 Decembrie va fi urmat de alte două zile cu invitați speciali: sâmbătă, pe 2 decembrie, vor urca pe scena Târgului de Crăciun cei de la Ad Libitum Voices, iar duminică, în 3 decembrie, Timișoara va fi gazda unui spectacol susținut de Surorile Oșoianu & Lupii lui Calancea.

Pe parcursul Târgului vor cânta Paula Seling & Corala Contrast, în 15 decembrie, dar și Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necșa și Carmen Popovici-Dumbravă, însoțiți de Ansamblul „Timișul”, pe 16 decembrie.

Moș Crăciun este așteptat vineri, pe 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, o feerie de Crăciun, realizată cu participarea Școlii de balet și dans „Denisse”.

Târgul de Crăciun din Timișoara, care este la cea de-a 16-a ediție, va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. În afară de zona centrală, vor fi activate, ca în fiecare an, și două cartiere, perioada 6 – 23 decembrie. Anul acesta standuri vor fi în Zona Soarelui (Piațeta Școlii Gimnaziale Nr.30) și Zona Aurora.

Iată programul extins al evenimentelor din cadrul Târgului de Crăziun.

Duminică, 26 noiembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

DESCHIDEREA TÂRGULUI DE CRĂCIUN

SPECTACOL ALINA SORESCU & MAGNUM TEAM

ALINA SORESCU a început să se apropie de muzică în grupul „Minisong”, coordonat de Ioan Luchian Mihalea, iar mai târziu, a absolvit Școala Populară de Artă, sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip.

Extrem de talentată, a fost remarcată de mică: la 10 ani, este invitată să susțină un recital la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, de la Brașov.

Discografie: 1997 – „Voi fi o stea”, 2000 – „Alina”, 2001 – „În fața ta”, 2002 – „Vrei altceva”, 2004 – „În al nouălea cer”. 

A câștigat premii naționale și internaționale importante, a fost nominalizată de două ori la premiile MTV Video Awards România pentru „best female video”, este laureata Premiului Radiodifuziunii Române, la Mamaia, în 2006. 

Datorită spontaneității și prezenței scenice agreabile, completată de capacitatea de a susține un discurs aproape perfect, a fost remarcată și ca prezentator TV de succes, al emisiunilor „Ploaia de stele”, „Vacanță în stil mare”, „Ora fără catalog”, „Matinal de vacanță”, Revelion, dar și al unor evenimente importante: Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Festivalul „Mamaia Copiilor”, Selecția Națională Eurovision și Eurovision Junior, Festivalul Callatis ș.a.

Din 2003 este imaginea Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT), instituția publică responsabilă cu implementarea politicilor publice ale guvernului în domeniul tineretului.

Alina Sorescu este licențiată a Facultății de Sociologie și a Facultății de Comunicare și Relații Publice, Universitatea București. 

 

CLUBUL DE DANS SPORTIV MAGNUM TEAM a luat naștere în 2005.

De atunci încoace, numărul membrilor este în continuă creștere. În prezent, clubul are câteva sute de copii, dar și grupe de adulți și seniori. A contribuit la organizarea, pentru prima dată în Timișoara, a Campionatului Național de Dans Sportiv al României, în 2008 și 2009. Sportivii Magnum Team sunt imaginea clubului, fiind multipli campioni naționali și internaționali de clasă.

 

Vineri, 1 Decembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

SPECTACOL ANSAMBLUL „TIMIȘUL” și trupa COBZALITY & CRISPUS

 

COBZALITY este cel mai fresh proiect electro – world music din zona premium a industriei muzicii alternative din România, inspirat de folclorul autentic românesc, de obiceiuri şi tradiţii, mixând o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuţie şi de suflat acustice cu sunete moderne sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design. Trupa a fost fondată în 2012, de către Florin Romaşcu şi Robert Magheţi, percuţionişti ai renumitului proiect de percuţie neconvențională, „Sistem”, care a câștigat locul 3 la Eurovision 2005, ceea ce a adus trupei o experienţă de scenă remarcabilă. Ceva mai târziu s-a alăturat trupei Bianca Purcărea, cunoscută publicului de la X-Factor sau Eurovision. Cobzality a concertat pe scena Festivalului Internaţional „George Enescu”, la Festivalul Internaţional de Jazz de la Alba Iulia, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, la „Jazz in the Park” din Cluj, la Festivalurile „Victoria Film Festival”, „Tradiţii şi Folclor în Cișmigiu”, „Yakasha Festival” București, „Street FOOD Festival” Cluj, la Institutul Cultural Român din Istanbul, în 2019, cu ocazia încheierii președinţiei României la Consiliul Europei, la Roma ș.a. De 1 Decembrie, Cobzality aduce la Timișoara un show inedit, cu inflexiuni folclorice autentice, susținute de orchestra Ansamblului „Timișul”, într-un cadru modern, contemporan.

TRUPA CRISPUS s-a format în 2003, la Sibiu, la iniţiativa unor tineri care… „se joacă cu focul”! Cu o experienţă de peste 20 ani în spectacole de stradă, Crispus a impresionat încă de la primele apariţii, devenind cea mai titrată trupă autohtonă de show cu foc. Pentru Crispus, jocul cu focul este o provocare continuă. Spectacolele lor sunt îmbogăţite permanent cu elemente acrobatice şi artistice.

ANSAMBLUL TIMIȘUL

De 1 Decembrie, Ansamblul „Timișul” invită timișorenii să simtă românește, alături de dansatori și de soliști din toate zonele țării: Andreea Voica și Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Haisan.

Înființat în anul 1968, Ansamblul „Timișul”, al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, a devenit, de-a lungul timpului, una dintre poveștile de succes ale Banatului. Recunoscut pe plan național și internațional, „Timișul” are un bogat palmares de premii și distincții, obținute la festivalurile și concursurile din țară și din lumea întreagă, unde a adus în fața publicului tradiții și obiceiuri, valoroase creații ale folclorului bănățean, dar și bucurie, emoție și o impecabilă eleganță.

Pasiunea pentru jocul bănățean este transmisă, astăzi, de coregrafii Maria Dudău-Topciov și Ciprian David, care cresc viitori membri ai Ansamblului, copii iubitori de folclor.  Alături de dansatori, umăr la umăr, împărtășesc bucuria unui ansamblu dirijorii Nicolae Baniciu și Deian Galetin – unul dintre cei mai buni acordeoniști ai României.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

... a spus: (noiembrie 24th, 2023 at 15:52 )

Păi…nimic despre surorile Oșoianu ?!? 🤔

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSC Dumbrăviţa intră în cantonament de astăzi la Sântămăria-Orlea

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa ajunge astăzi în Ţara Haţegului, la Sântămăria-Orlea, unde va efectua perioada de pregătire centralizată din această vară. 24 de jucători se vor afla sub comanda staff-ului condus de Cosmin Stan până în data de 13 iulie: Portari: Cătălin Trifon, Adelin Iliescu; Fundași: Vlad Băluțoiu, Alin Burdeț, Cătălin Horcea, Răzvan Morariu, Cristian...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSC Dumbrăviţa intră în cantonament de astăzi la Sântămăria-Orlea
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Povestea lui Ștefan Nădășan, cel mai strălucit reprezentant al primei promoții de ingineri de la UPT

In memoriam. În Anul Alumni, când Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 100 de ani de la absolvirea primei promoții de ingineri, într-o perioadă în care sunt în plină desfășurare festivitățile de final de an pentru fiecare facultate, să ne aducem aminte de cel mai strălucit reprezentant al primei promoții a Școlii Politechnice timișorene, care a primit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Povestea lui Ștefan Nădășan, cel mai strălucit reprezentant al primei promoții de ingineri de la UPT
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Camera de Comerț Timiș caută parteneri de afaceri pentru economia bănățeană, la Munchen

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a început pregătirea celei de-a doua ediții  a Forumului Internațional de Afaceri. Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, se află în aceste zile în Germania, unde a avut o întâlnire cu noul Consul General al României la München, Miheia-Mălina Diculescu-Blebea, care a vizat în principal restabilirea unei colaborări inter-instituționale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Camera de Comerț Timiș caută parteneri de afaceri pentru economia bănățeană, la Munchen

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa ajunge astăzi în Ţara Haţegului, la Sântămăria-Orlea, unde va efectua perioada de pregătire centralizată din această vară. 24 de jucători se vor afla sub comanda staff-ului condus de Cosmin Stan până în data de 13 iulie: Portari: Cătălin Trifon, Adelin Iliescu; Fundași: Vlad Băluțoiu, Alin Burdeț, Cătălin Horcea, Răzvan Morariu, Cristian...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSC Dumbrăviţa intră în cantonament de astăzi la Sântămăria-Orlea
Vreţi o casă la doar 35.000 de euro? Doriţi credite cu dobândă zero? Vreţi reducerea taxelor sau chiar anularea lor? Nimic mai simplu, începând de joi, 4 iulie, puteţi avea parte de toate acestea, cu o singură condiţie. Respectiv să mergeţi la sediul AUR Timiş ca să semnaţi „Planul Simion”. Chiar de Ziua Americii, sediul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ştire pentru cei săraci cu duhul. În Timişoara au început înscrierile pentru casele de 35.000 de euro
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a început pregătirea celei de-a doua ediții  a Forumului Internațional de Afaceri. Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, se află în aceste zile în Germania, unde a avut o întâlnire cu noul Consul General al României la München, Miheia-Mălina Diculescu-Blebea, care a vizat în principal restabilirea unei colaborări inter-instituționale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Camera de Comerț Timiș caută parteneri de afaceri pentru economia bănățeană, la Munchen
Un număr de 60 de expozanți din întreaga zonă se află, vineri și sâmbătă, la Vârșeț, unde are loc ediția a 18-a a Vinovest. O comisie de oenologi va stabili și care este cel mai bun vin prezentat în cadrul evenimentului.  Conform organizatorilor, producătorii provin din Serbia, Ungaria, România, Bulgaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herzegovina,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vârșețul îi așteaptă pe timișoreni la Vinovest și la Festivalul Cununa Vârșețului/FOTO
In memoriam. În Anul Alumni, când Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 100 de ani de la absolvirea primei promoții de ingineri, într-o perioadă în care sunt în plină desfășurare festivitățile de final de an pentru fiecare facultate, să ne aducem aminte de cel mai strălucit reprezentant al primei promoții a Școlii Politechnice timișorene, care a primit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Povestea lui Ștefan Nădășan, cel mai strălucit reprezentant al primei promoții de ingineri de la UPT
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) aniversează, în fiecare an, la 13 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român. 2024 este al 20-lea an în care se sărbătoreşte cel mai important eveniment din România dedicat profesiei contabile. Manifestările organizate cu acest prilej, desfășurate sub sloganul “Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, vor avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XX-a. Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI
Summer Sale vine cu o fuziune de imprimeuri florale, siluete atemporale potrivite indiferent de vârstă, cu accente cool, dar și cu propuneri inspirate de fiecare moment al zilei. Reînnoiește-ți garderoba, adăugând piese adaptabile stilului tău și, mai ales, optează pentru estetica athleisure! Vei avea de unde alege pentru că brandurile din Iulius Town afișează reduceri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vacanța de vară cu Summer Sale! Brandurile din Iulius Town afișează reduceri de până la 60%!
Constructorul a rezolvat problemele descoperite pe șantierul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor, așa că se poate trece la etapa de recepție a lucrării, a anunțat Primăria Timișoara. Totuși, constructorul va trebui să refacă porțiuni mai largi ale ultimului strat de asfalt.  Săptămâna viitoare, echipele Primăriei vor face o inspecție majoră a lucrărilor în cadrul procesului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe Calea Bogdăneștilor, cele mai multe deficiențe au fost reparate, se poate pregăti recepția finală. Mai trebuie ”îndreptat” asfaltul
În cursul zilei de joi, primarul Dominic Fritz s-a deplasat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, pentru depunerea dosarului în vederea obținerii cetățeniei române. “Azi mi-am depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române. Adevărul este că de mult mă simt unul de-al vostru. Să am și un pașaport românesc va fi confirmarea oficială pentru un fapt simplu:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz face pasul spre dobândirea cetățeniei române
Top