Politica

Cine sunt cei patru primari pe care Alin Nica afirmă că i-a racolat pentru PNL. Printre aceştia, o mare surpriză

Într-o conferinţă de presă pe care a ausţinut-o alături de Nicolae Ciucă, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a afirmat că există patru primari care se vor alătura filialei pe care o conduce. Într-adevăr, Nica are patru semnături de la toţi atâţia primari din afara PNL, una dintre ele aparţinând chiar naşului său, edilul PSD din Becicherecu MIc, Raimond Rusu.

După întâlnirea cu primarii PNL din judeţ, Alin Nica a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele partidului, Nicolae Ciucă. În timpul acesteia, aruncând câteva săgeţi spre omologul său de la PSD Timiş, Alfred Simonis, Nica a spus că nu se pune problema ca PNL să piardă primari în Timiş, din contra, a înrolat patru.  (La începutul lunii în curs, Simonis a afirmat că PSD Timiş negociază cu 13 primari “externi”.)

„(…) știu că se discută la PSD, domnul Simonis se laudă că are șapte, opt, zece primari de la alte partide, pe care îi atrage, ei bine noi nu batem toba cu aceste chestiuni, pentru că ne gândim la comunitățile locale. Avem patru primari care au venit alături de noi. Se mai vorbea pe la colțuri, se denaturau anumite spuse ale mele… neîntâlnindu-te de față cu toți colegii, această zvonistică a alimentat anumite tensiuni.”, a spus Nica.

Într-adevăr, Nica a obţinut semnături de la patru primari în zilele premergătoare venirii lui Ciucă la Timişoara. Doi dintre aceştia chiar au venit la întâlnirea cu fostul premier. Este vorba de Silvia Fechete, primăriţa comunei Otelec, şi Claudiu Mihălceanu, edilul-şef din Giarmata.

Prima este de la Pro România, partid aflat în disoluţie la nivel naţional, iar la nivel local a semnat un protocol de colaborare cu PSD Timiş. Disputată multă vreme de PSD şi PNL, Fechete se pare că a ales a doua variantă. Mihălceanu este membru PMP, iar pe 12 noiembrie a fost ales vicepreşedinte al organizaţiei Timiş al acestei formaţiuni. Despre el se vorbea însă de mai mult timp că va trece la PNL. Fără să fie la întâlnirea cu Ciucă, lista  a fost semnată şi de un alt primar PMP, Gheorghe Pop, din Bucovăţ. Şi acesta a fost ales vicepreşedinte al PML Timiş, fiind însă în discuţii cu PNL de mai mult timp.

În fine al patrulea nume este o mare surpriză. Este vorba de edilul din Becicherecu Mic, Raimond Rusu, vicepreşedinte al PSD Timiş. Acţionar al cunoscutei societăţi Casa Rusu, el are însă o relaţie mai veche cu Nica, fiind naşul acestuia. Fratele lui, Cristian Rusu este preşedinte al PNL Dumbrăviţa şi va candida la scaunul de primar al acestei comune. Pe de altă parte, surse din PSD spun că Rusu nu ar fi semnat o adeziune la PNL, ci un accept să vină la întâlnirea cu Ciucă. Întâlnire la care însă, nu a mai fost.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

O oră ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

2 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

2 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

3 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

4 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

5 ore ago