Sport

Greu de învins! Timişoara merge perfect în Europa

SCM Timișoara și-a continuat forma excelentă din Alpe Adria Cup și a ajuns la cinci victorii din tot atâtea meciuri în competiția europeană. Leii din Banat au trecut pe teren propriu de Ilirija, formaţie din capitala Sloveniei, Ljubljana, cu 97-85, diferenţa de 12 puncte fiind şi cea maximă din meci, ea făcându-se în special în ultimele trei minute.

Primul sfert a fost foarte echilibrat, niciuna dintre echipe nereuşind să se desprindă pe tabelă, iar prima sirenă indica o diferenţă minimă pentru gazde, 20-19. Şi mai departe jocul a fost strâns, ambele fortmaţii trecând la conducere ca bănăţenii să conducă la pauza mare cu 46-43.

Slovenii au mai condus şi în sfertul 3, însă echipa viola a revenit în faţă şi a terminat sfertul 3 la patru puncte avans, 74-70. Oaspeţii au mai stat doar câteva minute în coasta amfitrionilor, după care elevii lui Dragan Petricevic s-au distanţat încet, dar sigur. S-a terminat 97-85 după un meci spectaculos cu o victorie meritată a bănăţenilor, care au 5 din 5 în Alpe Adria Cup.

Kesar a reuşit 27 de puncte fiind un pilon important al echipei, dar MVP-ul partidei a fost Nikola Gajic cu 25 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive şi cu 6 din 6 din afara semicercului. Luka Kures s-a remarcat de la oaspeţi cu 19 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.

Bănățenii vor întâlni CSM Galați afară și Laguna București în campionat pe teren propriu, înainte de un nou joc în Europa, la Dubrava.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

O oră ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

O oră ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago