Politica

Nicolae Ciucă le cere liberalilor timișeni să lase orgoliile deoparte, iar lui Alin Nica să rezolve problemele colegilor

În PNL Timiș sunt probleme, dar nu atât de grave încât să nu poată fi rezolvate, a spus Nicolae Ciucă, la finalul ședinței în care a pus față în față cele două grupări divergente din filială. De cealaltă parte, cu victoria în buzunar, Alin Nica a reușit chiar să anunțe și succesul racolării unor noi primari de partea liberalilor.

Nicolae Ciucă, venit la Timișoara să rezolve disputa politică internă, a ajuns la concluzia că cei din actuala conducere a PNL Timiș trebuie să ia o serie de măsuri, iar membrii liberali să lase deoparte orgoliile, dar și că din teren activitatea guvernului nu e prea bine văzută.

”Au fost analizate, la nivelul fiecărui participant la această ședință de lucru, domnul președinte de filială (n.r. – Alin Nica) și secretarul general (n.r. – Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare) au prezentat răspunsurile în conformitate cu viziunea dumnealor de a conduce în continuare filiala Timiș. În final, am concluzionat cu toții că actuala conducere își exercită prerogativele și își asumă un plan de măsuri, astfel încât toate problemele care au fost ridicate de către primarii Partidului Național Liberal să poată fi soluționate, atât pe componenta de lucru politic, cât și pe partea administrativă pentru că am discutat consistent și pe ceea ce înseamnă modul în care se derulează implementarea proiectelor pe care fiecare dintre edili le au atât pe fonduri europene, cât și pe fonduri de la bugetul de stat. Luăm cu noi la București o serie de detalii pe care nu le știam și va trebui să le discutăm la nivelul miniștrilor, să vedem în Guvern cum deducem toată această birocrație de care se plâng toți primarii, întârzierea obținerii avizelor și uneori chiar anularea unor proiecte”, a spus Ciucă la finalul discuțiilor din ședința de analiză.

Ceea ce era de așteptat a fost confirmat de Ciucă: Nica rămâne șef. Dar, el are de rezolvat nemulțumirile existente la nivel de filială, iar în Timiș se pare că există multe orgolii.

„Toate acestea țin de relațiile interpersonale, de orgolii personale și când vrei să faci echipă într-o filială, într-un partid politic, trebuie să faci și sacrificiu de orgoliu”, a mai declarat președintele PNL.

De cealată parte, Alin Nica a vrut să arate că e normal ce s-a întâmplat, că PNL e un partid viu.

„PNL este un partid viu. Dacă nu ar fi nemulțumiri în PNL, înseamnă că nu ar fi PNL. Filiala, eu zic că va ieși întărită pentru că toate aceste zvonuri care s-au derulat în ultima vreme legat de problemele din filiala PNL Timiș au fost hrănite și dezvoltate de adversarii noștri politici, iar acest moment al adevărului l-am solicitat chiar eu, astfel încât colegii mei să nu mai fie supuși tirului, asaltului venit din partea opozanților noștri din exterior, ci să fie o edificare asupra situației de la noi din partid și cred că am reușit acest lucru. Cu această ocazie, evident că au fost și anumite nemulțumiri pe care le vom rezolva în interiorul partidului.”, a declarat Alin Nica.

Odată rezolvată problema șefiei, Nica a vorbit și despre primarii care ar urma să plece din partid sau să vină la PNL de la alte formațiuni. Nu a uitat și să îl ”ciupească” pe liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, că s-ar lăuda cu racolarea de primari.

„Îl avem aici, alături de noi, pe domnul viceprimar, cu atribuții de primar de la Giroc, care va fi viitorul candidat al PNL la Giroc. Vom câștiga și va fi a treia localitate din județ cu 40.000 de locuitori. În alte localități din jurul Timișoarei avem deja candidați. Unul dintre colegi a fost deja aici, de la alt partid și, cât de curând, vom face publice aceste chestiuni, știu că se discută la PSD, domnul Simonis se laudă că are șapte, opt, zece primari de la alte partide, pe care îi atrage, ei bine noi nu batem toba cu aceste chestiuni, pentru că ne gândim la comunitățile locale. Avem patru primari care au venit alături de noi. Se mai vorbea pe la colțuri, se denaturau anumite spuse ale mele… neîntâlnindu-te de față cu toți colegii, această zvonistică a alimentat anumite tensiuni.”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

9 minute ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

2 ore ago

Românii îşi doresc un preşedinte independent politic. Sondaj INSCOP

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, peste…

3 ore ago

Urmează cea de-a treia campanie de preluare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer organizată de RETIM împreună cu ADID Timiș

Deșeurile periculoase din menajer sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea umană! Acestea…

4 ore ago

Se caută furnizori pentru echipamente IT în valoare de 33 de milioane de lei. Vor fi folosite la dotarea școlilor din Timișoara

Licitația de 33 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente IT și digitale pentru…

4 ore ago

Moş Teacă şi gonacul lui Hayssam pleacă la război. Nicu şi Marcel, doi oameni de onoare

Construcţia hermafrodită PSD-PNL cu care ne-a blagoslovit Klaus Iohannis pe motiv de stabilitate, crapă din…

6 ore ago