Social

Premianţi. Studenţi de la Mecanică – UPT, primii la un important concurs de inginerie

S-au prezentat, au participat, au câştigat. Şi au venit acasă cu marele premiu.

O echipă de cadre didactice și studenți ai Facultății de Mecanică de la Universitatea Politehnica Timișoara a participat recent, la București, la etapa finală a Concursului Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof.univ.dr.ing. Constantin Ghiulai”, secțiunea Automotive CAD Catia.

Concursul studențesc s-a desfășurat pe două secțiuni: „Dinamica autovehiculelor” și „Automotive CAD – CATIA V5”, la ambele secțiuni concursul fiind individual, iar pe baza rezultatelor individuale s-a stabilit clasamentul pe universități.

În faza finală a ediției a IX-a a concursului din 2023, organizată la Universitatea Politehnica București, s-au calificat 31 de studenți de la 11 universităţi.

Echipa timișoreană, formată din studenții Sergiu Faluvegi, anul IV AR (Premiul I la probele individuale), Andrei Nicola, anul III AR, și Marian Cristian Mora, anul III AR, coordonați de as.drd.ing. Andrei Tiberiu Borborean, s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe universități.

Desfăşurarea concursului a avut loc sub patronajul Societăţii Inginerilor de Automobile din România, SIAR, cu sprijinul universităţilor care derulează studii superioare de licenţă şi masterat în domeniul ingineriei autovehiculelor, precum şi cu aportul agenţilor economici de profil.

Misiunea asumată de această competiţie este de a continua tradiţia școlii de ingineri de autovehicule în pregătirea viitorilor specialişti în domeniu și de a promova, în rândul tinerilor studenţi, dorinţa de a realiza performanţă în studierea disciplinelor specifice domeniului ingineriei autovehiculelor.

Concursului Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof.univ.dr.ing. Constantin Ghiulai” s-a desfășurat în paralel și sub egida celei de-a XXXIII-a ediții a Congresului Internaţional al Societăţii Inginerilor de Automobile din România (SIAR) – ESFA 2023 (Economicitatea, Securitatea și Fiabilitatea Autovehiculelor), organizat cu sprijinul Universităţii Politehnica București.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

O oră ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

16 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

19 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

20 de ore ago