Opinii

Robu faţă cu Oculta. PNL Timiş s-a băgat singur în mlaştina conspiraţioniştilor

Probabil primul contact al omului cu Oculta şi conspiraţiile a avut loc în Comuna primitivă. Neexplicându-şi distrugerea unui pom de către un trăznet, oamenii grotelor au elucidat “misterul” prin existenţa a ceva… ocult, care manevrează nişte trăznete. Dar asta nu e blamabil, oricum primitivii aveau probabil o inteligenţă nativă mai mare decât unii contemporani, care, având şi acces la date ştiinţifice, consideră, de exemplu, că dârele lăsate de avioane sunt opera lui Bill Gates, care aruncă peste noi cu viruşi.

De atunci, teoriile conspiraţiei s-au tot dezvoltat, de-a lungul timpului, conspiraţioniştii având certitudinea că tot ce se întâmplă nasol în lume este dat de o conspirație mondială, de un grup secret/Ocultă care domină și manipulează tot universul. Iar soluţia ar fi să ne “luminăn”, să deconspirăm şi să rezistăm în faţa Ocultei.

La români, teoriile conspiraţiei, împletite cu suveranism şi „patriotardism”, sunt izvorâte în general de frustrările noastre, de toată neputinţa noastră istorică, iar “vina” o poartă străinii care ne vor răul. Din invidie. Şi asta încă de la romani – factorul civilizator al poporului nostru – , consideraţi tot străini cotropitori de către conspiraţionişti. Doar noi ne tragem strict din falnicii daci, care erau de fapt nişte extratereştri, ajunşi pe Terra, unde au construit misterioase tuneluri spre misticul tărâm Shambala.  De aceea, toţi reptilienii ne-au vrut şi ne vor în continuare răul. Nu râdeţi, foarte lume crede în inepţiile astea.

Chiar şi războiul din Gaza a fost “descifrat” de conpiraţioniştii români. Acesta ar fi fost iniţiat de fapt de evrei, scopul final fiind să invadeze România, profitând şi de faptul că nu mai avem în fruntea ţării un “patriot” ca Ceauşescu. Evrei, care de la “Protocoalele Sionului” sunt consideraţi, de fapt, ca “aleşii” Ocultei, motiv pentru care Hitler i-a “demascat”.

În fine, trec peste probabil prea lungul prolog, amintind doar că psihologii arată că oamenii atraşi de aceste teorii ale conspiraţiei au cel mult liceul la bază şi, în general, sunt marginalizaţi în societate. Paradoxal, deşi sunt fără şcoală şi marginali social, cei care cred în aceste teorii se cred speciali, luminaţi, au acces la informaţii la care, noi, ceilalţi, ignoranţii, nu avem. Ei sunt deştepţi, iar restul care nu înţeleg forţele malefice ale Soros şi Billl Gates, nişte idioţi.

Am făcut această introducere lungă pentru a sublinia în ce ape se scaldă (mă rog, aşa e expresia, că altfel aş spune mlaştini) subiectul acestor rânduri, fostul primar al Timişoarei, Nicoale Robu. „Luminatul” care a „deconspirat” Oculta şi căreia îi opune o rezistenţă eroică. Neputând îngurgita ruşinoasa înfrângere din 2020, Robu a dat vina, de trei încoace, pe „grupurile de interese oculte”. Dar ceea ce n-a îndrăznit în aceşti trei ani, tocmai a făcut-o, punând sub semnul îndoielii chiar rezultatul alegerilor din 2020. (De loc strânse: Fritz – 49.191 voturi, 53,25%; Robu –27.596 voturi, 29,87%.. S-o mai fi furând la alegeri, dar în halul ăsta doar Oculta poate s-o facă, nu-i aşa?)

Atunci cînd Oculta a decis să nu se facă nici exit-poll, nici sondaje premergătoare. Ocultă în care Robu l-a „deconspirat”, de această dată, şi pe fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban. S-a întâmplat într-o foarte recentă postare, halucinantă de la un capăt la altul probabil şi de panica dată de „forfecarea” dintr-un recent sondaj de opinie, care, după o lungă perioadă de timp, arată că Robu a fost întrecut de Fritz.

Lucru pe care Robu, îl confirmă, cumva, cerîndu-le susţinătorilor să nu fie demobilizaţi de sondaje: „(…) trebuie să fim uniți și combativi, nicidecum pasivi, nicidecum demobilizați de sondaje! Arsenalul de instrumente de manipulare al forțelor oculte din spatele acestui ins (…) este unul extrem de variat și de puternic!”. Validat acum şi de PNL Timiş pentru Primăria Timişoara, Robu ar trebui, odată şi odată, să explice şi de ce Oculta l-a avut la ochi.

Se face că în Cimitirul din Praga a avut loc o şedinţă a Guvernului Mondial Invizibil, având un singur punct pe ordinea de zi: îndepărtarea lui Robu din funcţia de primar al Timişoarei. Prea se “dezvoltă în forţă” Timişoara, ameninţând Londra şi Parisul; prea multe goluri dădea, ofticându-l pe Messi; prea mult îl ameninţa cu chitara pe Jimmy Page.  De i-ar mai fi ieşit şi fântâna cântăreaţă cu sclipici, era deja prea tardivă intervenţia. Dar nişte intelectuali, “sclavi” ai Ocultei, l-au împiedicat. În fine, fiind foarte incomod Ocultei, Guvernul Mondial Invizibil a decis înlocuirea lui cu o persoană fidelă. Pe scurt, cam asta ar fi povestea, nu?

Da, e de râs. Dar, omul ăsta tocmai ce-a fost votat de PNL Timiş să candideze la Primăria Timişoara. Să fie un gest premeditat, la alibi, al PNL-iştilor? Dacă vor pierde la anul alegerile, tot Oculta o să fie de vină? Altfel, PNL Timiş riscă să ajungă, ca într-un zbor deasupra unui cuib de cuci, un stabiliment de genul celor în care “Napoleon” îşi dispută întâietatea cu “Alexandru Macedon”…

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

18 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

19 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

19 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

19 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

19 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

20 de ore ago