Primăria Timişoara

S-a deschis Târgul de Crăciun din Timișoara și a fost pornit iluminatul festiv de sărbători/FOTO

Zona centrală a Timișoarei a devenit, duminică seara, locul principal de atracție din oraș, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun și a aprinderii iluminatului festiv. Trei piețe, Operei, Libertății și Sfântul Gheorghe, au fost pline de cei care au dorit să asiste la momentul aprinderii iluminatului, dar și la un concert susținut de Alina Sorescu și de dansatorii de la Magnum Team.

Dacă în Piața Operei a fost instalată scena de concerte, respectiv bradul de Crăciun, sub cupola de luminițe instalată, în Piața Libertății va fi unul dintre punctele principale ale evenimentului, patinoarul. De fapt, numărul celor prezenți acolo, duminică seara a fost ridicat, tinerii și copiii dovedindu-se mari amatori de patinaj.

O altă noutate care pare să fie un real succes este trenulețul lui Moș Crăciun, care va fi prezent tot în Piața Libertății. Tot aici este amplasat un castel făcut din liminițe. În Piața Operei găsim și de această dată roata panoramică. În parcarea de la Modex au fost amplasate căsuțele unde se comercializează produse culinare tradiționale de Crăciun, iar prețurile, de această dată nu sunt nici mici, dar nici exagerate.

Noutatea absolută este amplasarea unor iglu-uri în Piața Sfântul Gheorghe.

Primarul Dominic Fritz nu a mai vorbit în acest an despre economie.

„Nu facem economie la bucurie, nu facem economie la sărbători, la lumină. Mă bucur că avem peste un milion de luminițe aici și văd foarte, foarte mulți copii bucuroși. Anul acesta, am pus cupola mare aici, în Piața Operei, împreună cu bradul de Crăciun. Pentru prima dată, am conectat mai multe piețe prin instalații de lumini și alte instalații. Câteva săptămâni, în centrul Timișoarei, vrem să contribuim, să simtă lumea că vin sărbătorile și vine o vreme de pace, de împăcare și de bucurie”, a declarat primarul, prezent la inaugurarea iluminatului festiv și a Târgului de Crăciun.

Evenimentul special de Crăciun va fi disponibil pentru distracție până la finalul primei săptămâni a anului viitor. Programul evenimentelor include un program bogat de concerte și evenimente culturale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

21 de minute ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

44 de minute ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

13 ore ago