Sport

Sportivii de la CSU Politehnica luptă pe mai multe fronturi pentru medalii

Sportivii de la CSU Politehnica Timișoara au parte de un weekend încărcat. Secția de natație caută noi medalii la Campionatul Național în bazin scurt ce se desfășoară la Otopeni, acolo unde şi-a anunţat prezenţa şi David Popovici. Clubul este reprezentată de trei echipaje la Campionatul Național de fond de la Snagov. Echipele de volei și handbal sunt angrenate în meciuri de campionat.

Secția de natație se află la Otopeni, unde zilele acestea are loc Campionatul Național în bazin scurt – Seniori, Tineret și Juniori. Delegația CSU Politehnica Timșoara este compusă din nouă sportivi: Emil Dăncăneț, Albert Cojanu, Radu Vaipan, Lucian Hoțea, Darius Nistor, Cosmin Lancea, Robert Oană, Daria Humă și Iustina Andrei. Alături de ei se află antrenorul Sabin Avram și Dragoș Neagu, kinetoterapeutul și preparatorul fizic.

În prima zi de concurs, 9 noiembrie, Daria Humă va intra în bazin în probele de 50 de metri bras și 100 de metri spate. Tot la 100 de metri spate va fi și Iustina Andrei. Emil Dăncăneț și Darius Nistor vor înota la 100 de metri spate, iar Albert Cojanu și Robert Oana vor fi în bazin la proba de 50 de metri fluture. Competiția se desfășoară în perioada 9 – 11 noiembrie 2023.

La Complexul Sportiv Național „Elisabeta Lipă” din Snagov se desfășoară Campionatul Național de fond. CSU Politehnica este prezentă cu trei echipaje la întrecerile destinate seniorilor, toate la masculin: dublu vâsle, dublu rame și patru vâsle. Echipajele sunt pregătite de Ecaterina Calapiș.

Voleibalistele de la CSU Politehnica Timișoara, antrenate de Cerasella Șerban, încep returul în Divizia A, seria Vest. Vor juca în deplasarea de la CSM Sighetu Marmației. În turul de la Timișoara, alb-violetele s-au impus în trei seturi.

Și handbaliștii Politehnicii încep a doua parte a campionatului. Este un derby universitar, în deplasare, cu CSU Craiova, un meci care va vea loc sâmbătă de la ora 17.

Clubul bănăţean va fi prezent și în capitala Ungariei, la Budapesta, unde are loc Circuitul European de cadeți la scrimă. Patru sportivi, alături de antrenorul Livius Buzan, reprezintă CSU Poli.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

57 de minute ago

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

16 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

18 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

19 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

19 ore ago