Administratie

Superproiectul de reabilitare de pe Bulevardul Cetății are probleme. Constructorul, pus să le remedieze

Miercuri, în mediul public timișorean au apărut mai multe imagini realizate la testele de circulație a tramvaielor pe noile linii ”eco”de pe bulevardul Cetății. Din păcate, au apărut probleme, iar acum primăria cere constructorului să remedieze deficiențele.

Informațiile au fost publicate pe forumul de discuții al paginii de internet a STPT, iar la aproximativ o oră de la apariția în mediul public a informațiilor, postarea dispăruse deja de pe forumul respectiv. Imaginile prezentau momentul în care un tramvai ”rade” unul dintre stâlpii de susținere a rețelei de alimentare.

Deși testele erau efectuate în urmă cu câteva zile, Primăria Timișoara are o reacție publică doar acum.

Municipalitatea a anunțat că cei de la PORR Construct au efectuat, în prezența echipelor Primăriei Municipiului Timișoara și Societății de Transport Public, primele probe de circulație pentru noua infrastructură de tramvai de pe Bulevardul Cetății, lucrare care se află încă în perioada de execuție.

Deși e evidentă situația neplăcută, nu se pot muta așa de ușor nici liniile de cale, nici stâlpii, primăria ne asigură că nu ar fi probleme.

”De la un capăt la altul al bulevardului, nu au fost identificate probleme privind liniile cale și liniile aeriene, însă au fost constatate deficiențe care privesc gabaritul tramvaielor și stâlpii de alimentare. Concret, la virajul spre dreapta de pe Calea Torontalului pe Bulevardul Cetății, tramvaiul pentru teste  a atins unul dintre stâlpii mediani”, spun cei de la primărie.

Viceprimarul Ruben Lațcău spune că e treaba constructorului să rezolve problema.

„Până săptămâna viitoare, constructorul ne va prezenta situația clară de pe șantier și soluția pentru toate problemele găsite. Firma contractată are responsabilitatea de a testa infrastructura și de a remedia, pe propria cheltuială, deficiențele identificate pe parcursul lucrărilor”, conform viceprimarului Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara nu uită să precizeze că a solicitat încă de luni seara, când a avut loc primul test, o analiză completă a situației.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

13 minute ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

23 de minute ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

O oră ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

2 ore ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

3 ore ago