Politica

PSD-iștii s-au ținut de cuvânt. Au inițiat proiectul de hotărâre pentru demiterea lui Proteasa, dar cer și comisie de cercetare

Social-democrații s-au ținut de cuvânt și au depus proiectul de hotărâre prin care cer demiterea vicepreședintelui PNL al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa. Ei au strâns 12 semnături pentru solicitare, în plus au lansat și un al doilea proiect de hotărâre, care cere înființarea unei comisii, care să analizeze lucrările de la Centrul de Legume și Fructe de la Tomnatic.

”Am depus proiectul de hotărâre pentru eliberarea din funcție a vicepreședintelui Alexandru Proteasa, cu susținerea a unei treimi din consilierii județeni. Odată cu proiectul de demitere, am cerut și formarea unei comisii care să analizeze obiectiv întreaga activitate de la centrul de la Tomnatic, formată din reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din CJ, să știm și noi ce s-a întâmplat acolo și să verificăm documentele. Tot astăzi, am solicitat un plen extraordinar în perioada imediat următoare, în care consilierii județeni să își exprime voturile și să reprezinte interesele timișenilor care i-au trimis în acest for, în Consiliul Județean Timiș. Considerăm că vicepreședintele CJ Timiș ar trebui să facă un pas în spate, cel puțin până la lămurirea situației pe care a creat-o și care pune în umbră instituția. Nu are logică să rămână în funcție și să influențeze aparatul de specialitate, am văzut în ce situații i-a pus pe toți la ultimul plen ordinar. S-a folosit de angajați ai CJ Timiș care să monteze și să ruleze tot felul de înregistrări care nu au niciun fel de legătură cu instituția și să explice demersuri pe care dumnealor ar fi trebuit să o facă”, a anunțat Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD.

Conform CJT, obiectivele comisiei de analiză care se dorește a fi înființată vizează obținerea de informații aflate deja la dispoziția fiecărui consilier al județului Timiș.

Pentru a facilita parcurgerea informațiilor la care a existat întotdeauna acces, toți consilierii județeni vor primi pe tabletă, înainte de plenul extraordinar, o informare completă din partea responsabililor de proiect din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Timiș. Documentele sunt disponibile a fi verificate de oricare consilier județean, iar la cerere, poate fi asigurată asistență tehnică din parte angajaților de specialitate ai Consiliului Județean Timiș.

Reacţia lui Proteasa a venit imediat.

“Circul mediatic este continuat de către colegii de la PSD, deși pentru Centrul de Legume și Fructe procedura de licitație s-a derulat în mandatul PSD, contractul fiind semnat de președintele CJ Timiș PSD de atunci, Călin Dobra. Pentru ca scenariul absurdului să fie complet, dirigintele de șantier este chiar socrul domnului Simonis, cel care m-a șantajat și amenințat cu bătaia, atât pe mine cât și pe președintele CJ Timiș. Îmi pare rău că se pune o asemenea presiune pe consilierii județeni, că sunt făcuți părtași la această mizerie fabricată de deputatul Alfred Simonis. Consilierii județeni care astăzi au semnat cele două proiecte nu au răspuns invitației de a participa la o întâlnire de clarificare pe care am propus-o, întâlnire în cadrul căreia și ar fi primit toate documentele și toate explicațiile solicitate”, a declarat Alexandru Proteasa.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

11 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

13 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

16 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

16 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

17 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

17 ore ago