Social

Aquatim a montat în Timișoara 8000 de contoare ”smart”

Un număr de 8.000 de apometre inteligente citesc din oră în oră consumul de apă al clienților Aquatim din Timișoara. Zilnic, trimit la sediul societății cifrele înregistrate, toate acestea în urma unui contract în valoare de aproape zece milioane de lei, din care cea mai mare parte sunt fonduri europene nerambursabile.

Aquatim a făcut, încă de la finalul anului trecut, demersurile pentru achiziția unui sistem de digitalizare a contorizării în Timișoara, iar în luna februarie a acestui an, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă” prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 7,9 milioane lei fonduri europene, 1,2 milioane lei de la bugetul de stat, 186 000 lei de la bugetul local și 600 000 lei co-finanțare Aquatim.

Contoarele smart de apă rece sunt echipate cu dataloggere si module de comunicație pentru măsurarea consumului de apă, permit citirea orară și transmisia zilnică a datelor, situații de consum anormal (consum prea mare, consum prea mic), încercări de manipulare a mecanismului etc.

Scopul proiectului a fost eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria de operare a Aquatim prin implementarea unui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timişoara.

Cele 8.000 de apometre inteligente s-au montat și deja transmit date din mai multe cartiere din Timișoara: Șagului, Freidorf, Fratelia, Steaua, Ciarda Roșie, precum și pe străzile Mureș, Musicescu și Cerna. Proiectul se încheie, cu succes, în data de 31 decembrie a anului în curs.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

7 minute ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago