Brazii de Crăciun în ghiveci sunt din ce în ce mai căutați în ultima perioadă, fiind o alternativă ecologică la risipa de brazi naturali care se aruncă annual. Horticultura pune la vânzare astfel de brazi şi dă unele îndrumări privind îngrijirea lor.
Dacă alegeţi un brad în ghiveci, avantajul este că îl puteţi replanta în grădină, dacă respectaţi câteva instrucțiuni simple pentru îngrijirea acestuia:
Se aclimatizează treptat, să nu uităm să îl obișnuim treptat cu temperaturi mai ridicate. Se recomandă să îl păstrăm cel puțin o săptămână într-un garaj sau o cameră neîncălzită, iar apoi să îl mutăm în camera de zi.
Atenție la alegerea locului unde urmează să fie amplasat, pe cât posibil să evităm apropierea de surse de căldură. Dacă în cameră sunt temperaturi ridicate, ajută să aerisim constant. Bradul preferă locurile luminoase, are nevoie de câteva ore de lumină solară pe zi.
Nu uitați să udați bradul în această perioadă. Este suficient să îl udați săptămânal.
După sărbătorile de iarnă, bradul se păstrează 1-2 săptămâni într-un garaj sau într-o cameră neîncălzită, deoarece trebuie aclimatizat înainte să îl mutăm în exterior.
Se plantează într-un loc luminos din grădină și se udă, se poate și adăuga fertilizator natural.
Se udă regulat.
Dacă vă doriți un astfel de brad, Horticultura vă așteaptă la Pepiniera de pe Calea Urseni nr.30, cu exemplare deosebite de brazi și molizi argintii.
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…