Mediul universitar timișorean va beneficia de zeci de noi laboratoare de cercetare. La Universitatea de Vest Timișoara a fost inaugurat Institutul de Cercetări Avansate de Mediu – ICAM, instituție de cercetare la standarde internaționale. Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regional prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
În urma acestui proiect au fost create laboratoare de cercetare – dezvoltare cu echipamentele de ultimă generație în valoare de peste 100.000 de euro. Specialiști în domeniu biologiei, fizicii, matematicii și informaticii sau științele mediului vor colabora cu cercetători străini pentru proiecte internaționale care vor pune Timișoara pe harta celor mai cunoscute institute de cercetare din Europa.
„După mai mult de zece ani de dezvoltare a proiectului și de accesare succesivă a mai multor surse de co-finanțare, un vis devine realitate azi, prin încheierea proiectului și înființarea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu. Îi felicit pe toți managerii sectoriali implicați în edificarea acestui nou și remarcabil reper al cercetării românești, care se integrează prin viziune și amplitudine multidisciplinară în spațiul european al educației și cercetării.”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.
La finalul proiectului vor fi create un număr de minim 66 de laboratoare, cu 2.500 de metri pătrați, vor fi angajați 20 de noi cercetători, respectiv vor fi transferați la Institut alți 10 cercetători de la UVT.
Proiectul amplu a fost implementat cu sprijinul unei finanțări nerambursabile acordate prin Programul Operațional Competivitate 2014 – 2020, Axa Prioritară 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, Prioritatea de Investiție 1a. „Îmbunătățirea infrastructurilor de cercetare și inovare și a capacităților pentru a dezvolta excelența în materie de CDI și promovarea centrelor de competență în special a celor de interes european”.
Valoarea totală a proiectului este de 37.504.626,34 lei. Finanțarea nerambursabilă este de 28.466.129 lei, din care finanțarea nerambursabilă din FEDR este de 24.196.209,65 lei, la care se adaugă cea din bugetul național în valoare de 4.269.919,35 lei. Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regional prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…