Economic

Cum vor arăta noile trenuri electrice de lung parcurs, care vor circula în România. Primul a sosit în țară/VIDEO

România scapă ”la mustață” de pierderea a milioane de euro, bani europeni nerambursabili, pre care i-a primit pentru dotarea cu 37 de rame de tren electrice de lung parcurs. Producătorul a reușit livrarea primul dintre acestea, iar trenul, intrat în țară pe la Curtici, după teste, va intra în circulație înainte de anul nou.

Este vorba despre un tren Alstom Coradia Stream, care a fost achiziționat de ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Garnitura a intrat în țară pe la Cenad și va circula pe ruta Arad– Sighișoara – Brașov – Ploiești Vest. Ionuț Scrisoșteanu, secretar de stat, a publicat un filmuleț cu noua garnitură adusă în țară, aceasta este plasată între alte vagoane de marfă, nu a criculat ”prin forțe proprii”, urând să fie supus unor teste de funcționare în poligonu feroviar de la Făurei.

În total, vor fi 37 de rame cumpărate, care vor fi livrate pe parcursul anului viitor.

”Acest prim tren electric este parte din contractul de achiziție a 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs și mentenanța acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. Investiția se realizează prin intermediul Autorității pentru Reformă Feroviară, autoritatea din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, responsabilă cu organizarea serviciilor de transport feroviar de călători și achiziția de material rulant. Pe măsură ce vor fi livrate și restul trenurilor în cursul anului următor, se vor introduce noi servicii pe rutele electrificate majore ale rețelei feroviare, urmărindu-se o deservire echilibrată a teritoriului între capitală și principalele centre urbane ale țării”, a transmis oficialul.

Prima va circula pe ruta București – Constanța. Vor urma și alte rute, inclusiv Timișoara: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroşani – Simeria, Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara – Arad, Cluj – Timişoara, Cluj – Suceava – Iaşi.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Aeroportul din Timișoara a atins pasagerul cu numărul un milion din acest an la o cursă desfășurată luni

Aeroportul Internațional Timișoara a ajuns la un milion de pasageri prelucrați în acest an. Luni,…

54 de minute ago

Se naște alternativa organizată pentru transportul public din județ. A fost semnat primul acord, cu Ciacova și Jebel

Asociația Societatea Metropolitană de Transport Timișoara are concurență pe traseele de transport public din afara…

2 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele pentru distribuirea în școli și grădinițe a produselor lactate, de panificație și a fructelor

Consiliul Județean Timiș a anunțat semnarea contractelor subsecvente pentru furnizarea produselor incluse în programul de…

3 ore ago

Medalii pentru scrimerii Politehnicii Timișoara, la Cupa României

Scrimerii Politehnicii Timișoara se întorc cu medalii de la Cupa României, care a avut loc…

4 ore ago

Deseară se închide circulația rutieră și cea a mijloacelor de transport între Take Ionescu și podul Dacilor

Astăzi, 30 septembrie, începând cu ora 20:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…

5 ore ago

Găsit mort într-o locuință aflată în construcție

Luni dimineață, în jurul orei 10, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați cu privire…

9 ore ago