Administratie

Greva de la Direcția de Statistică merge mai departe, prin exces de zel!

După două săptămâni de proteste ale celor de la Direcţiei Regionale de Statistică Timiş, aceștia au hotarât că pe parcursul zilei de 12 decembrie, să facă grevă prin exces de zel, spun salariații de la DRS Timiș. În perioada protestelor, decidenţii doar au analizat dar nu au luat nici o decizie în sensul soluţionării revendicărilor, adică nivelul inferior și discriminatoriu de salarizare al personalului.

Nu vom mai colecta preţurile de consum necesare pentru calculul ratei inflaţiei. Nu vom transmite preţurile din industrie. Nu vom răspunde solicitărilor de date statistice necesare pentru accesarea de fonduri europene, niciun indicator statistic. Nu va putea fi calculat, deoarece nu vom asigura datele primare necesare. Dar, pe întreaga durată a timpului de lucru, salariații vom studia metodologiile lucrărilor, vom face analize comparative a datelor si vom efectua activități de documentare si analiză statistică”, au anunțat reprezentanții salariaților.

Proiectul de OUG pus în transparenţă pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale care prevede majorarea salariilor doar pentru salariaţii din unităţile subordonate acestui minister, stipulează în Nota de fundamentare „necesitatea respectării principiului constituțional al egalității în fața legii în sensul că nivelul maxim al salariului de bază trebuie să fie același pentru tot personalul care beneficiază de aceleași condiții de muncă, indiferent de instituția și autoritatea publică în care își desfășoară activitatea”.

Suntem salariaţi ai unei instituţii publice! Nici în cazul nostru NU ESTE RESPECTAT acest principiu! Salariile noastre sunt nemodificate de mai mult de 5 ani, rata inflaţiei în decursul ultimilor 5 ani a depăşit 40%, puterea de cumpărare și în cazul nostru este mult diminuată. E timpul ca Guvernul și Parlamentul României, să rezolve problema salarizării statisticienilor! Ne-am adresat prin scrisori deschise atât Prim Ministrului şi Preşedintelui României, cât şi Oficiului de Statistică al Uniunii Europene – EUROSTAT.  Suntem doar 1300 de oameni!, mai spun cei de la Direcția de Statistică.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

4 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

9 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

12 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

12 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

12 ore ago