Administratie

Primarul Dominic Fritz câştigă o bătălie juridică cu Berăria 700 a cunoscutului afacerist Dan Dinu. Războiul va continua însă

Tribunalul Timiş a dat câştig de cauză Primăriei Timişoara şi primarului Dominic Fritz într-un litigiu pe care îl are cu o firmă a afaceristului Dan Dinu. Acesta a contestat în instanţă o dispoziţie a primarului Dominic Fritz de suspendare a activităţii Berăriei 700. Dan Dinu are drept de recurs.

În octombrie 2021, primarul Dominic Fritz a dispus închiderea pentru 15 zile a Berăriei 700 aflată în apropierea centrului oraşului şi deţinută de Dan Dinu. Motivul invocat a fost acela că, aflată într-un spaţiu deţinut de Primăria Timişoara, localul tulbură liniştea publică. De altfel până la luarea acelei decizii, Poliţia Locală a amendat de mai multe ori berăria pentru vacarmul creat şi muzica dată la maxim inclusiv noaptea. De altfel, primarul a luat decizia de închidere la propunerea Poliţiei Locale.

Dan Dinu, devenit de atunci, unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai primarului Fritz, a dat în judecată Primăria Timişoara, dar şi pe primarul Dominic Fritz şi secretarul primăriei, Caius Şuli, solicitând “Anularea Dispoziției nr. 1687/2021 privind suspendarea activității la punctul de lucru din P-ța 700 Restaurant Cramă 700, precum și obligarea la plata de despăgubiri în cuantum de 23.568 lei + 16.356 lei”.

În martie 2022, firma lui Dan Dinu, Del Cortso Family, obţine o victorie de etapă la Tribunaul Timiş care stabileşte: “Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamantă a despăgubirilor constând în suma de 23.567,55 lei reprezentând contravaloarea chiriei şi suma de 16.355 lei reprezentând contravaloarea şomajului tehnic, achitate de reclamantă pe perioadă suspendării activităţii. Respinge în rest acţiunea. Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 350 lei”.

Primăria face recurs, iar în septembrioe 2022, Curtea de Apel Timișoara a casat sentința din martie a Tribunalului Timiș și a trimis spre rejudecare procesul. Iar noua sentinţă a Tribunalului, dată joi, 14 decembrie. a venit în favoarea reprezentanţilor Primăriei. “Respinge acţiunea formulată şi precizată de reclamanta DEL CORSO FAMILY SRL, în contradictoriu cu pârâţii MUNICIPIUL TIMIŞOARA PRIN PRIMAR, PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA, FRITZ DOMINIC SAMUEL şi ŞULI CAIUS, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Timiş.”, se artă în decizia magistarţilor. Foarte probabil, războiul juridic va continua, Dan Dinu urmând să facă recurs la aceată decizie.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

55 de minute ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

O oră ago

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

O oră ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

5 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

6 ore ago