Anunţuri

COMUNICAT DE PRESĂ DEMARARE PROIECT „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Proiectul ”CONSTRUIRE CENTRU DE ZI PENTRU COPII AFLAȚI ÎN SITUAȚIE DE RISC DE SEPARARE DE PĂRINȚI ÎN COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR/2022/C13/I1/1: COMPONENTA C13 – REFORME SOCIALE, INVESTIȚIA I1 – I1 – „Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie, PILONUL V. Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională, având contract de finanțare cu nr. de identificare 78/12.12.2023, este demarat de către Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Moșnița Nouă și are o valoare totală de 2.471.361,75 lei (2.076.774,58 lei valoare fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare 394.587,17 lei), din care 1.943.118,87 lei (1.632.873,00 lei valoare fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare 310.245,87 lei) reprezintă finanțare nerambursabilă primită din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Beneficiar: COMUNA MOŞNIŢA NOUĂ

Dată start proiect: 12.12.2023

Dată încheiere proiect: 31.12.2024

Obiectivul proiectului:

Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de integrare și de acces la serviciile sociale și de inserție socio-profesională a unor categorii defavorizate, a dezvolta politice active de stimulare a formalizării muncii și de a crește impactul și calitatea serviciilor de asistență socială și de ocupare coroborat cu stimularea accesului pe piața forței de muncă prin dezvoltarea unor formule flexibile de lucru și a unor măsuri de activare în zona economiei sociale.

Implementarea proiectului are ca scop înființarea unui serviciu social de prevenire a separării copiilor aflați în situație de risc de separare de părinți, prevenirea abandonul şi instituţionalizarea copiilor care provin din familii cu domiciliul pe raza comunei Moșnița Nouă şi care se găsesc în situaţii de risc social, prin asigurarea, pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională.

Îmbunătățirea condițiilor de trai pentru copii din familiile aflați în risc de separare de părinți, prin construirea unui centru de zi pentru copii aflați în această situație, cu o capacitate de 41 de copii, care vor putea beneficia de activitățile centrului, împiedicarea fenomenului de separare de părinți a copiilor din comuna Mosnita Noua, prin crearea condițiilor optime prin facilitarea accesului la serviciile sociale.

Creșterea numărului de locuri de muncă din comuna Moșnita Nouă, prin crearea a 5 posturi de munca cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, care sa deservească centrul de zi, asigurarea cantitativă si calitativă a spațiilor si dotărilor necesare funcționarii si desfașurari activitații prevazute și asigurarea îngrijirii, educării, angrenarii în activității recreative și de socializare si oferirea unei mese calde pentru copiii din grupul țintă.

PROIECT FINANȚAT PRIN MECANISMUL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (MRR) / PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ AL ROMÂNIEI (PNRR), finanțat prin instrumentul financiar #UrmătoareaGenerațieUE. Prin PNRR, obiectivul general al României este dezvoltarea României prin realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere, prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Reziliență.

UAT COMUNA MOŞNIŢA NOUĂ

LOCALITATEA MOŞNIŢA NOUĂ, STR. PRINCIPALĂ, NR. 51, JUDEȚ TIMIȘ

Telefon fix: 0256 393 503; e-mail: office@mosnita.ro

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Niște șmecheri în slujba țării

Cearta pe data alegerilor prezidentiale ne ridică din sprâncene. Păi ce alianță au făcut ei…

5 secunde ago

Ziua Națională a Contabilului Român, ediția a XX-a. Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) aniversează, în fiecare an, la 13…

14 minute ago

Vacanța de vară cu Summer Sale! Brandurile din Iulius Town afișează reduceri de până la 60%!

Summer Sale vine cu o fuziune de imprimeuri florale, siluete atemporale potrivite indiferent de vârstă,…

47 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 5 iulie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 05.07.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Pe Calea Bogdăneștilor, cele mai multe deficiențe au fost reparate, se poate pregăti recepția finală. Mai trebuie ”îndreptat” asfaltul

Constructorul a rezolvat problemele descoperite pe șantierul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor, așa că se…

16 ore ago

Dominic Fritz face pasul spre dobândirea cetățeniei române

În cursul zilei de joi, primarul Dominic Fritz s-a deplasat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie,…

18 ore ago