Operatorul Regional de Apă și Canal, Aquatim, continuă investițiile derulate prin intermediul celui mai mare program finanțat cu bani europeni din județul Timiș. În valoare de 239,5 milioane de euro, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 urmărește dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, prin investiții în infrastructură, în 81 de localități. Vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă circa 380.000 de timișeni din aria proiectului, iar peste 53.000 de persoane vor beneficia de servicii îmbunătățite de canalizare.
Succesul activității societății este dat și de locul ocupat de firmă în topul naţional. Anul acesta, compania a luat, din nou, laurii excelenței, în zona economică pe care acționează și activează, respectiv locul I la categoria Întreprinderi Mari, domeniul
„Captarea, tratarea și distribuția apei”, premiu conferit de Camera de Comerț și Industrie a României, în cadrul Topului Național al Firmelor. Acest top este un reper incontestabil pentru mediul de afaceri, un barometru al eficienței și al excelenței, locul în care, Aquatim, ca și companie performantă, serioasă, puternică, vizionară este onorată să se afle.
În ceea ce privește proiectul regional de reabilitare a infrastructurii de apă și canal, acesta include în acest moment 30 de contracte de lucrări și 3 contracte de servicii. În 2023 s-au semnat 5 contracte de lucrări și s-au recontractat 3 contracte de lucrări, în valoare totală de 184.025.892 lei. De asemenea, tot anul acesta s-a finalizat un contract din cadrul acestui proiect, cu recepții la terminarea lucrărilor (CL 15 Execuție rețele de apă și canalizare Şag). La final de an, 7 contracte de lucrări se află în procedura de atribuire.
În 2023 s-au realizat 160 km de rețele de alimentare cu apă (conducte de distribuție, de transport, aducțiuni) și 120 km de rețele de canalizare (conducte de canalizare, de refulare).
Au fost montate 14 stații de pompare apă uzată, o gospodărie de apă, o stație de repompare, iar 3 gospodării de apă sunt executate în proporție de peste 90%. Dintre stațiile de epurare, două sunt realizate în proporție de peste 90% (Chizătău si Găvojdia).
În ceea ce privește sistemul de valorificare energetică a nămolului, progresul lucrărilor este de 55%. S-au finalizat lucrările civile și alimentarea cu utilități a obiectivului. În prezent se furnizează echipamentele tehnologice, după care va urma montarea acestora și probele tehnologice.
Modernizarea stației de tratare Bega din Timișoara include execuția a 3 obiective importante: decantoare lamelare, stație de oxidare cu ozon și stație nouă de filtrare.
Unul dintre obiectivele principale de la STA Bega, stația de ozonizare, se află în faza avansată de execuție. Sistemul constă în realizarea de instalații de pre-ozonare și post-ozonare, fiind prevăzute 4 generatoare pentru pre-ozonare și 2 generatoare post-ozonare. Pentru sistemul de reacție sunt prevăzute 8 rezervoare/bazine din inox, fiecare având 100 metri cubi. Întreg sistemul necesită o tehnologie adecvată de control și reglare, pentru a putea comunica cu sistemul de control la nivel superior (SCADA). Au fost montate toate bazinele și a fost finalizată hala tehnologică aferenta stației de oxidare cu ozon. În paralel s-au derulat lucrări pentru stația nouă de filtre, aceasta fiind executată în procent de 33%.
Politicienii Timișoarei, prezenți la gala Topului Firmelor, vineri seara, nu au ratat nici această ocazie…
După câteva rezultate bune, CSC Dumbrăvița nu a mai reușit o prestație solidă, în ciuda…
Timișoreanca Anca Todoni s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA 125 de la Santa…
Pe șantierul noii legături a Timișoarei cu autostrada A1 e activitate intensă. Sunt peste o…
Universitatea de Vest Timișoara va primi, prin PNRR, peste 90 de milioane de lei pentru…
CSC Peciu este premianta de până acum din C9. Echipa bănățeană a învins categoric în…