Administratie

Angajații Agenției pentru IMM Timișoara, în protest spontan

Specialiștii din cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Timișoara, alături de colegii lor din celelalte agenții regionale, protestează și cer venituri mai mari. Ei solicită salarii la același nivel cu funcționarii din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, de la București, de care aparțin. 

Salarii la nivelul celor de la București, din „centrală”, sporuri de confidențialitate și de complexitate a muncii, includerea în calcului îndemnizației pentru concediu de odihnă a normei de hrană și sporului de condiții de muncă, sunt solicitările angajaților din cadrul celor 9 AIMM din țară. Remarcăm că acest protest spontan urmează modelul pe care l-au abordat angajații și din alte instituții bugetare cu unități în teritoriu, la fel s-a întâmplat și cu unitățile din cadrul Ministerului Muncii sau din prefecturi. 

”În contextul actual al sistemului nostru administrativ, dorim să aducem în atenția publicului și a factorilor de decizie o problemă urgentă și fundamentală privind discrepanțele salariale dintre angajații instituțiilor subordonate Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la echitatea și coerența salarială în cadrul aceleiași structuri administrative”, este anunțul celor de la AIMM Timișoara.

Ei spun că au aceleași atribuții cu colegii de la București, dar au venituri mai mici.

”Motivul principal al preocupărilor noastre este faptul că angajații aflati în subordinea directă a Ministerului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului îndeplinesc aceleași atribuții și responsabilități ca cei angajați în unitățile subordonate aceluiași minister. Acest aspect ridică o nedreptate salarială evidentă și injustă între aceste categorii de angajați. Având în vedere că atât instituțiile subordonate, cât și cele aflate în subordinea directă a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului gestionează fonduri atât europene, cât și de stat, este imperativ să recunoaștem amploarea și complexitatea sarcinilor pe care le au de îndeplinit angajații acestor instituții”, conform AIMM Timișoara.

În prezent, salariile acordate sunt în jurul celui mediu, iar cei de la Agenție cred că acest nivel nu este unul corespunzător.

”Nu este justificat și nici echitabil ca acești profesioniști să aibă salarii foarte apropiate de salariul mediu, în condițiile în care responsabilitățile lor implică administrarea și supravegherea resurselor financiare ale statului și ale Uniunii Europene. Prin această discrepanță salarială, nu numai că se subestimează munca și competențele angajaților, dar se pun sub semnul întrebării și principiile de echitate și corectitudine”, mai aflăm din mesajul transmis.

Ca și justificare, cei de la AIMM spun că ei lucrează și nu iau salariu degeaba, așa cum este imaginea bugetarului român. Este doar un stereotip, spun cei de la AIMM Timișoara.

Chiar dacă sunt bugetari, cei de la AIMM muncesc și nu primesc salariu degeaba, spun cei din Agenție.

”Este important să subliniem că stereotipul conform căruia bugetarii nu muncesc și primesc salariu degeaba nu reflectă realitatea întregului sector public. În orice sistem există variații semnificative în privința angajamentului și performanței individuale, indiferent dacă vorbim despre sectorul public sau privat. Este injust să generalizăm și să presupunem că toți bugetarii nu își justifică salariul sau că nu depun eforturi semnificative în îndeplinirea sarcinilor lor”, aflăm din mesajul transmis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

49 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

13 ore ago