Administratie

Centura Vest va ocupa 3,5 milioane de metri pătrați, va avea patru noduri rutiere și două parcări. Valoarea investiției, 2,2 miliarde de lei

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică ”Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Varianta de ocolire Timișoara Vest”, județul Timiș”. Conform documentului, finanțarea lucrărilor va avea loc, în cea mai mare parte din fonduri externe nerambursabile, dar și cu bani de la buget, fiind vorba de 2,2 miliarde de lei.

Documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții a fost avizată în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe cu Avizul nr. 76/27.12.2023. Au fost aprobați următorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu 13,906 km.

”Obiectivul de investiție Varianta de ocolire Timișoara Vest are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă realizând conexiunea între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție) cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, în fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent.

Sectorul de vest al Variantei de ocolire Timișoara este parte din rețeaua TEN – T centrală, fiind cuprins în ansamblul intervențiilor cuprinse în MPGT în tabelul 4.69 – Sinteza indicatorilor economici pentru proiectele de variantă de ocolire”, se spune în document.

Proiectul este unul complex, acesta include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări. Nodurile rutiere sunt amplasate în următoarele locații: Nod rutier km 0+550 la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (E671) și drumul național Centura Timișoara (DNCT); Nod rutier km 3+830 la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6; Nod rutier km 8+210 la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A; Nod rutier km 12+275 la intersecția VO Timișoara Vest cu radiala nouă de vest (C30 –  proiect derulat de Primăria Timișoara; și drum de legătură de circa 1,70 km, cu câte două benzi de circulație pe sens.

Traseul variantei de ocolire este amplasat pe teritoriul administrativ al județului Timiș și traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

2 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

5 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

5 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

7 ore ago