Opinii

Cum a demascat Sorin Grindeanu musca de pe propria grămăjoară

Fostul și poate viitorul premier Sorin Grindeanu a clarificat problema succesului electoral de care se bucură extrema dreaptă în România, arătând cu degetul spre opoziția normală la cap, de pildă USR, care nu a știut să atragă ea aceste voturi făcând o opoziție de calitate. Despre cum a crescut extremismul în Europa, în Germania, Austria, Franța sau Olanda, fostul și poate viitorul premier al României n-a mai zis nimic, dar și acolo liberalii, socialiștii sau popularii, după caz, poate că au făcut opoziție de proastă calitate și extrema a cules roadele. Din ce spune fostul și poate viitorul premier al României deducem că nu numai opoziția a avut o slabă prestație, ci și puterea din care dumnealui face parte, iar aici e o altă discuție.

N-am întrebat la USR, dar și dumnealor cred că sunt îndreptățiți să spună că de aia avem AUR cu SOS și pol suveranist la 31% însumate (ultimul sondaj INSOMAR), adică primul procent pe scena politică românească, pentru că PSD și PNL n-au fost în stare să-i facă pe pensionari la fel de fericiți ca și suedezii de vârsta a treia. Și nu vorbim de cei „speciali”. N-au fost în stare să bucure mediul de afaceri ca în Irlanda, de pildă, fără să le pună în cârcă toate taxele și impozitele posibile pentru ca statul să ridice salarii la bugetari după cum li se scoală liderilor de sindicat să facă grevă. N-au făcut o Educație de care să nu ne fie rușine și o Sănătate de la care să nu ni se facă mai rău decât ne-a fost la internare. Și așa mai departe.

Cu siguranță, fostul și poate viitorul premier al României nu crede că din cauza USR (9% in ultimul sondaj INSOMAR) avem o gogoașă suveranistă pe primul loc în sondaje. Știe și dumnealui că asta se petrece din cauza educației de bază și civice primite precar de mulți români, din cauza unor teme venite pe calea războiului hibrid, pompate pe măsura minții acestui electorat, iar faptul că se petrece și altundeva, nu numai la noi, ne aduce mângâierea că, totuși, nu numai aici s-a răsturnat carul cu analfabeți funcțional.

Categoric, dacă alegătorul se lasă prostit de suveraniști asta nu înseamnă că fostul și poate viitorul premier al României a guvernat bine împreună cu guvernele Ciucă sau Ciolacu. Sunt o mie de motive să fim nemulțumiți de aceste guvernări în care se întâmplă totul lent, fără reforme, cu frica să nu supere cineva electoratul, dar cu efectul că nici nu-l poate bucura vreodată. Iar când se întâmplă ceva, asta numai la presiunea Uniunii Europene, Dumnezeu s-o țină întreagă și după alegerile din 2024, 2028 și pe mai departe!

Sorin Grindeanu mai știe că nu facem nimic pentru a spune alegătorilor că nu aia e calea, ci, mai rău, mergem și cu partidele mainstream, PNL ori PSD, adoptând narativele zilei de la partidele cu singură pricepere: patriotismul. Firește că Sorin Grindeanu știe că singurul timișorean viitor europarlamentar va fi Maria Grapini, purtătoare de idei suveraniste, deși se laudă cu apartenența la grupul S&D al Parlamentului European din care și PSD face parte. Și mai știe că actuala conducere a României nu face decât să ciupească teme imbecile pentru a le pune în vârful undiței cu care astăzi PNL și PSD merg la pescuit de alegători.

N-ați știut că președintele Iohannis a validat legea care interzice folosirea făinii de greier în produsele tradiționale? Lege votată de cine și în ce scop? O lege de tip ambalaj fără niciun conținut, scoasă de o putere mainstream PSD-PNL atât de constipată, încât nu își mai găsește cuvintele cu care să convingă electoratul normal la cap al României.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

18 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago