Social

Cum va arăta Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Ghiroda/Foto

Primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a prezentat primele imagini referitoare la centrul de zi pentru persoane vârstnice, investiţie care se face la Ghiroda. Valoarea totală a proiectului este de aproape 7 milioane de lei, finanţarea fiind făcută prin PNRR.

Contractul privind ridicarea acestui centru la Ghiroda a fost semnat, la Bucureşti, de primarul Ionuţ Stănuşoiu în luna noiembrie a anului trecut.

“Încă din noiembrie 2023, avem contract de finanțare semnat, iar acum avem și primele imagini generate cu viitorul centru de zi pentru persoane vârstnice din Ghiroda! Centrul de zi a fost conceput ca un spațiu dedicat îngrijirii și susținerii comunității persoanelor în vârstă din localitatea Ghiroda. Spaţiul se dezvoltă firesc pe un singur nivel, cu o volumetrie simplă, ce integrează spații prin care este promovată interacțiunea social”, a anunţat Stănuşoiu.

Centrul va dispune de o sală multifuncțională/restaurant, oferind beneficiarilor posibilitatea de a savura mesele într-un ambient plăcut și, în același timp, de a se bucura de momente de socializare. Aici, se oferă servicii medicale de bază pentru menținerea stării de sănătate, precum și programe de recuperare post-traumatice coordonate de profesioniști în domeniul fizioterapiei.

În plus, centrul deţine servicii de întreținere ce include diverse facilități: un salon de coafură și un cabinet de podologie, contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de bine a beneficiarilor.

Nu în ultimul rând, centrul va deține și o echipă mobilă de asistență medicală la domiciliu pentru persoanele care nu se pot deplasa.

“Prin acest proiect se aduc numeroase beneficii pentru comunitatea locală, toate având ca scop îmbunătățirea calității vieții și susținerea unei comunități sănătoase, echilibrate și inclusive”, a transmis Stănuşoiu.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

O oră ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

3 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

3 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

4 ore ago