Politica

La 73 de ani, Ilie Sârbu ajunge, după Curtea de Conturi, la Romsilva. Anul trecut a fost retribuit cu 90 de mii de euro dintr-un salariu şi două pensii

Fost preşedinte al PSD Timiş şi fost senator de Timiş, Ilie Sârbu a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, anunţă G4Media. Sârbu, care va împlini în luna mai 74 de ani, a deţinut, până la finalul anului trecut, funcţia de vicepreședinte al Curţii de Conturi. Anul trecut, Sârbu a ridicat un salariu şi două pensii, dintre care una specială, în valoare totală de 449 mii lei, aproximativ 90.000 de euro.

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Romsilva, printr-un ordin semnat de ministrul Mediului, Mircea Fechet (PNL). Potrivit G4Media, Sârbu nu are nici o competență legată de domeniul forestier, el fiind anterior vicepreședintele Curții de Conturi. În 2014, DNA a început urmărirea penală a lui Sârbu în dosarul retrocedărilor ilegale care au lăsat Romsilva fără 44.000 de hectare de păduri, dar în 2018 l-a scos de sub urmărirea penală.

Ministrul Fechet l-a numit pe Ilie Sârbu membru în CA al Romsilva în 23 noiembrie, prin ordin de ministru. Sârbu este membru provizoriu în Consiliul de Administrație.

Ulterior, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație al Romsilva din 12 decembrie 2023, Ilie Sârbu a fost numit membru în Comitetul de audit al regiei autonome.

De remarcat că Ilie Sârbu a avut în coordonare ca vicepreședinte al Curții de Conturi inclusiv departamentul care audita Romsilva, potrivit informațiilor G4Media.

Averea lui Ilie Sârbu

Ilie Sârbu are, potrivit declaraţiei de avere, trei terenuri intravilane în București, două apartamente în București, bijuterii de 35.000 de euro și tablouri de 10.000 de euro. El are și 239.000 de lei într-un cont bancar.

În 2023, el a încasat de la Curtea de Conturi, ca salariu, suma de 325 de mii de lei. A încasat și o pensie de 72 de mii de lei de la Casa de Pensii, precum și o pensie specială de la Senat de aproape 52 de mii de lei.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago