Administratie

La Clinica de Balneologie Timișoara a fost adusă o nouă centrală de tratare a aerului/Foto

Pe șantierul Clinicii de Balneologie a Spitalului Clinic Municipal Timișoara, aflat în lucru, a fost adusă o nouă centrală de tratare a aerului. Este un echipament specializat pentru purificarea aerului, ce va fi montat și va deservi clădirea nouă ce se ridică aici și cea care este în acest moment reabilitată.

Constructorul a finalizat finisajele exterioare în proporție de 90%, a terminat lucrările de montare a hidranților și este aproape gata cu instalațiile interioare. Urmează să efectueze probele pentru instalații, să monteze tavanul fals și pardoseala și să instaleze centrala de tratare a aerului pe acoperișul clădirii reabilitate.

„Suntem pregătiți ca, după aprobarea bugetului pe 2024, să lansăm achizițiile pentru dotări atât aici, la Balneologie, cât și la Clinica de ORL. Am gândit procedurile în așa fel încât, atunci când sunt gata clădirile, să fie livrate și echipamentele noi. Pe aceste investiții încercăm să mai atragem fonduri europene în noul program de finanțare, tocmai pentru ca să acoperim cheltuielile pentru echipamente. Investiția la Balneologie e trei sferturi gata și dacă lucrurile merg conform așteptărilor, primii pacienți timișoreni ar beneficia de tratamente moderne din această toamnă”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, după ce a vizitat șantierul clinicii.

Având în vedere nivelul ridicat de umiditate care rezultă în urma tratamentelor oferite, Clinica de Balneologie include în dotare o centrală de tratare a aerului.

Aceasta va recircula aerul din cele două clădiri, va păstra un nivel de umiditate redus în special în zona bazinului și a băilor galvanice și va purifica și steriliza aerul. La intrarea/ieșirea din clinică vor exista perdele de aer pentru a menține temperature interioară la un nivel confortabil de 20°C-24°C.

Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații. Valoarea totală a investiției (construcție și dotări) este de 23,7 milioane de lei (TVA inclus). Execuția este realizată de firma Alex-Dia Construct SRL. Proiectul are ca termen de finalizare estimat vara anului 2024, incluzând dotările medicale și procedurile de achiziție publică aferente.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Timișoara oprește Rapid în Sala din Giulești și merge în turneul F8 al Cupei

Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…

2 ore ago

Narcisa Marin, medalie de argint la Mondialul de Fitness IFBB – Japonia 2024

Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…

3 ore ago

Peste 200 de dorințe îndeplinite de „spiridușii” din clădirile de birouri din Iulius Town, prin campania „Bradul dorințelor”

Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…

4 ore ago

11 stejari au fost plantați de revoluționari în locul unde va fi Aleea Libertății/FOTO

Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…

5 ore ago

Primele despărțiri la Dumbrăvița

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…

5 ore ago

Bani pentru un campus verde și inteligent la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…

6 ore ago