Primăria Timişoara

Retrospectiva anului 2023: Cartierul Ciarda Roșie s-a aflat în prim-planul acțiunilor primăriei/FOTO

Alături de cartierul Plopi, o altă zonă aflată la marginea Timișoarei a beneficiat de o serie de investiții din partea municipalității, aflăm dintr-un nou episod al retrospectivei activității desfășurate de instituție, anul trecut. De această dată, cei de la primărie vorbesc de Ciarda Roșie.

La Școala Generală 20 au fost reabilitate pentru prima dată terenul de sport, curtea, aleile și locul de joacă din cadrul școlii. De asemenea, a fost amenajată o parcare centrală pentru cartier, care deservește școala, biserica și dispensarul.

În urmă cererilor locuitorilor din Ciarda, străzile de pământ din zona Iuliu Podlipny/Ștefan Luchian au fost pietruite, iar Primăria va pregăti documentații pentru a le transforma în drumuri de oraș. Trotuarul de pe str Nicolae Cocea a fost reparat parțial, urmând ca la începutul acestui an să fie finalizat.

Parcul 3 August (fost Humulești) a fost reabilitat, iar echipamentele de joacă vechi au fost înlocuite cu unele noi. În total, peste 200 de arbori au fost plantați în cartier, dintre care 38 în acest parc. Primăria a montat coșuri de gunoi stradale pentru prima oară în cartier și a luat măsuri pentru a elimina rampele de gunoi din zona străzii Legumiculturii și proximitatea parcului. 

Cartierul s-a implicat activ în bugetarea participativă și a câștigat o finanțare pentru un spațiu multifuncțional, respectiv un teren multisport de 40x20m, dotat cu coșuri de baschet și porți de minifotbal și handbal. De asemenea, este prevăzut un loc de joacă cu două leagăne pentru copii, tobogan, 10 bănci și 10 coșuri de gunoi antivandalism. În jurul terenului vor fi amenajate alei de acces spre teren și plantați aproximativ 50 de arbori”, ne transmit reprezentanții municipalității.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

13 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

17 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

17 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

18 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

18 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

18 ore ago